Lucrările din campus continuă, deşi ministerul repartizează bani de investiţii în „porţii” mici

Lucrările din cadrul proiectului de sistematizare pe verticală a campusului Universităţii Suceava continuă, deşi suma de 500.000 de lei primită la investiţii, pentru 2015, reprezintă o infimă parte din costul general al proiectului, care se cifrează la 12 milioane lei. Până acum, pentru lucrările de sistematizare efectuate în 2013 şi 2014 s-au cheltuit 3 milioane lei.

După reamenajarea parcului din faţa universităţii, lucrările de sistematizare din cadrul proiectului continuă în partea de interior a campusului, în jurul corpului H, lângă sediul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, şi al clădirii restaurantului USV.

casa-alba-usvRectorul Valentin Popa a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, că vor fi demolate două clădiri vechi aflate în interiorul campusului. Este vorba de aşa-numita „casă albă” (foto), cea mai veche din campus, „o clădire improprie”, în care se află în prezent o sală a Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, o sală de seminar pentru şcoala doctorală de filosofie şi birouri ale Facultăţii de Istorie şi Geografie.

Cealaltă clădire care va fi demolată se află lângă Auditorium.

În locul acestor clădiri nu vor fi ridicate altele, ci va fi extins parcul din interior şi, posibil, va fi construită o fântână arteziană.

Rectorul Valentin Popa a mai spus că este necesar ca universitatea şi campusul să arate cât mai bine atunci când va primi vizita preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti, în aprilie, pentru a i se decerna titlul de Doctor Honoris Causa al USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: