La Suceava şi Udeşti, în perioada 29-31 mai a.c.

Festivalul-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene” 2015

> Lucrările pot fi trimise până la data de 17 aprilie

premiere-udestiConsiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Muzeul Bucovinei, cotidianul „Crai nou“ Suceava, Inspectoratul Judeţean Şcolar Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria Udeşti, Asociaţia Culturală „Mircea Motrici”, Centrul Cultural „Unirea sub Oadeci” Udeşti, Biblioteca Comunală „Constantin Ştefuriuc” Udeşti, organizează ediţia a XX-a a Festivalului-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene” în perioada 29-31 mai 2015, la Suceava şi Udeşti.

Într-un comunicat al organizatorilor se readuce aminte că, începând cu ediţia a XVII-a, denumirea Festivalul literar „Eusebiu Camilar – Magda Isanos” a manifestării a fost înlocuită cu cea de Festivalul-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene”. Totodată, organizatorii precizează că manifestarea „îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul creatorilor din literatura de astăzi şi se va desfăşura pe trei secţiuni: poezie, proză scurtă şi reportaj literar”. În cele ce urmează transmitem, pentru eventualii concurenţi, unele dintre cele mai importante informaţii cuprinse în Regulamentul concursului (potrivit comunicatului, relaţii suplimentare pot fi obţinute la tel. 0745-773290, Carmen Veronica Steiciuc).

În concurs sunt acceptate lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, tehnoredactate cu diacritice; pot participa autori de orice vârstă, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial şi nu au obţinut marele premiu la ediţiile precedente ale concursului; lucrările, dactilografiate în cinci (5) exemplare, vor fi trimise pe adresa Centrul Cultural Bucovina, Secţia Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, str. Universităţii nr. 48, Suceava, 720228; lucrările se trimit până la data de 17 aprilie 2015, purtând, în loc de semnătură, un motto ales de autor, cu precizarea că, în coletul poştal, va fi introdus un plic închis (având acelaşi motto), care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi, eventual, adresa electronică. De asemenea, se precizează că la secţiunea poezie fiecare participant poate înscrie în concurs minim cinci şi maxim zece poezii; la proză scurtă, minim o proză scurtă şi maxim trei; la reportaj literar, un reportaj de maxim cinci pagini. Un concurent poate participa la toate secţiunile.

Laureaţii vor fi anunţaţi până la data de 22 mai a.c., pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere şi la manifestările prilejuite de finalizarea concursului, care vor avea loc la Suceava şi Udeşti, între 29 şi 31 mai 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: