Transfer de cunoştinţe Suceava – Norvegia în domeniul situaţiilor de urgenţă

> Discuţiile s-au axat inclusiv pe prevenirea incendiilor de pădure, inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase

O delegaţie a Compartimentului „Servicii publice desconcentrate, situaţii de urgenţă şi servicii comunitare de utilităţi publice”, din cadrul Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, a efectuat, în perioada 9-10 martie, o vizită de studiu în Oslo, Norvegia. În County Governor of Oslo and Akershus, instituţia omoloagă norvegiană, membrii delegaţiei sucevene au purtat discuţii cu Rannveig Bjerkmo, viceguvernatorul Regiunii, Johan Loberg Tofte, şeful Departamentului „Pregătirea pentru situaţii de urgenţă”, precum şi cu consilieri ai acestei din urmă structuri, tematica abordată fiind cea specifică gestionării situaţiilor de urgenţă. Conform oficialilor Prefecturii Suceava, ambele părţi au prezentat expuneri referitoare la structura şi organizarea formaţiunilor specializate, cât şi a atribuţiilor pe care acestea le au. Discuţiile s-au axat, de asemenea, pe transferul de cunoştinţe în prevenirea incendiilor de pădure, inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice periculoase, reliefată fiind influenţa naturii şi distanţelor mari asupra pregătirilor din domeniul situaţiilor de urgenţă. Nu în cele din urmă, au fost abordate problematica administraţiei publice locale şi modul în care aceasta gestionează situaţiile de urgenţă. Pe de altă parte, delegaţia Instituţiei Prefectului judeţului Suceava a participat la o întâlnire de la sediul Apărării Civile din Oslo and Akershus, unde a vizitat o bază cu materiale şi utilaje pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

„Vizita de studiu deschide oportunităţi pentru parteneriate cu instituţiile norvegiene, pentru realizarea unui proiect de mai mare amploare. Sperăm că şi alte instituţii din judeţ cu atribuţii în domeniu vor accesa acest grant, pentru a-şi putea face o imagine mai bună asupra modului în care se acţionează în Norvegia. Pentru a putea continua schimbul de experienţă, vom organiza o vizită a partenerilor norvegieni în România, ocazie cu care vom invita şi reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul nostru”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Vizita de studiu este susţinută financiar prin Fondul pentru Relaţii Bilaterale din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, gestionat de Punctul Naţional de Contact şi beneficiar al sprijinului Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti.

partener-norvegian prezentare-suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: