Pentru elevii unei şcoli din Suceava

Ore obligatorii de înot

> Disciplina este apreciată de elevi, părinţi şi profesori

inot-bazin-1Pe lângă cursurile de limba română, matematică, biologie sau geografie, elevii unei şcoli din Suceava au ore obligatorii de înot. Decizia a fost luată de profesorii şi învăţătorii Şcolii Creştine Filadelfia împreună cu părinţii elevilor, care au căzut de acord că înotul este un sport care aduce multe beneficii sănătăţii copiilor şi îi ajută să se dezvolte armonios, dar în acelaşi timp să capete deprinderi pe care să le folosească în caz de pericol de înec.

Disciplina înot şi-a făcut loc foarte uşor în programa şcolară a elevilor de la clasa a II-a şi până în clasa a VIII-a, fiind unul dintre opţionalele obligatorii pe care şcolarii trebuie să le aibă în vedere în fiecare an.

Înotul ca disciplină de studiu a fost implementat de la începutul acestui an şcolar la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava, aceasta fiind singura şcoală din judeţ care are în programă sportul acvatic.

Potrivit înv. Ramona Vicol, copiii învaţă să înoate la bazinul Universităţii „Ştefan cel Mare”, dar şi la Şcoala Generală Nr. 3 Suceava, cursurile având loc o dată la două săptămâni.

„La începutul anului nu ştia niciunul să înoate, nici măcar să dea din mâini corect. Acum merg fără probleme” s-a arătat încântată de progresul elevilor înv. Ramona Vicol.

Impresionat de progresul elevilor este şi profesorul de înot Sorin Raţă de la bazinul Universităţii „Ştefan cel Mare Suceava, care susţine că elevii săi au evoluat foarte bine: „În două luni de înot, de la începători, unii dintre ei au ajuns avansaţi. Înoată fără materiale ajutătoare, fac scufundări. Toţi au progresat foarte mult”.

Cât priveşte beneficiile practicării sportului în apă încă de la vârste fragede, prof. Sorin Raţă a menţionat faptul că înotul are beneficii asupra întregului organism, dar şi la nivel psihic.

Înotul, ca formă de exerciţiu fizic antrenează musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulaţii, îmbunătăţeşte ritmul cardiac şi este formula ideală de slăbit în cazul copiilor supraponderali.

De asemenea, sportul în apă creşte încrederea în sine a copiilor, iar, dintr-o formă de divertisment la început, se poate transforma în sport de performanţă pe parcurs.

Mai mult, îi poate ajuta să supravieţuiască în cazul în care se confruntă cu riscul de înec şi le creşte imunitatea şi rezistenţa la efort, apa, soarele şi vântul fiind cei mai importanţi factori de călire a organismului.

Orele de înot sunt contra cost, fiind plătite în fiecare semestru, iar şcolarii sunt transportaţi cu un microbuz de la şcoală la bazinul de înot.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: