Viceprimar ar trebui să devină candidatul de primar care se situează pe al doilea loc la alegeri

Cezar Cioată

Cezar Cioată

Liderul PC Suceava, deputatul Cezar Cioată, a declarat vineri că a iniţiat un proiect de act normativ prin care se modifică legea alegerilor locale şi care prevede o nouă modalitate de alegere a viceprimarului.

Astfel, potrivit lui Cioată, viceprimarul ar urma să fie ales direct, odată cu primarul, fiind desemnat automat viceprimar candidatul la primar care a obţinut al doilea loc în alegerile pentru funcţia de primar

El consideră că în acest fel cei mai votaţi doi candidaţi dintr-o localitate vor fi în fruntea Primăriei, cel care are cel mai mare număr de voturi în funcţia de primar, iar cel cu al doilea număr de voturi în funcţia de viceprimar.

Cezar Cioată a menţionat că această propunere legislativă a fost iniţiată de un coleg de-al său din Bacău, iar el este coiniţiator.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: