Deschidere de MasterChef la „Copa Cabana” din Suceava

IMG_2234Sucevenii concurenţi la MasterChef, Isadora şi Ionuţ George Topârceanu, au inaugurat sâmbătă, 7 martie, restaurantul Copa Cabana, deschis la parterul blocului turn din centrul oraşului.

Au lansat restaurantul fără discursuri pompoase, într-o atmosferă intimă, relaxată, cu muzică live de café concert cântată de Creţu Duojazz şi Edi Hanuseac. Din când în când, acorduri discrete de fado reaminteau celor prezenţi că se află în restaurantul unei femei născute în Portugalia şi al soţului ei care a trăit în această ţară aproape 15 ani.

Într-un foarte scurt cuvânt de bun venit, gazdele, parcă mai emoţionate decât în faţa Chefilor care le judecau bucatele gătite în showul culinar de la ProTV, au mulţumit prietenilor, colegilor, persoanelor care le-au ajutat să pornească noua afacere, un vis devenit realitate.

În restul zilei a „vorbit” în numele lor mâncarea gătită cu drag şi cu gust, dar şi atmosfera care s-a creat în restaurant.

Bunătăţi din partea casei

Începând cu ora 12, o „armată” de chelneri şi ospătari a stat la dispoziţia invitaţilor care au venit în valuri să guste din mâncarea „demenţial” de gustoasă oferită din partea casei.

Fiecare client a fost îmbiat să guste, pentru început, dintr-o gamă largă de salate în faţa cărora greu se putea spune „nu”. Au venit la rând preparatele „Rodizio Brasileiro”, carne de 10 feluri, preparată la grill şi servită la masă direct de pe ţepuşa pe care s-a rumenit la grătar. Pentru alternanţă, gazdele au trimis la mese garniturile ce se vor servi în permanenţă în restaurant, orez prăjit şi fasole neagră, gătite după reţete proprii. Isadora s-a arăta uşor nemulţumită de fasole pentru că, spunea ea, nu a găsit încă în Suceava făină de manioc, un tubercul vedetă în gastronomia portugheză şi braziliană, pe care s-o presare peste fasole.

O vedetă a fost sâmbătă la Restaurantul Copa Cabana şi ananasul la grătar, preparat după o reţetă secretă, astfel încât fructul să se păstreze suculent, aromat şi neacidulat, chiar şi după tratamentul termic.

Isadora şi George susţinuţi la deschiderea „Copa Cabana” de colegii de la MasterChef

IMG_2236La deschiderea restaurantului Copa Cabana au fost invitaţi să participe şi colegii de la MasterChef ai soţilor Topârceanu, cu care sucevenii au legat prietenii. Doamna Elena, ce mai vârstnică concurentă, Siserman, Odette, Tudor, Andreea, Tavi, Iuliana au venit la Suceava, unii chiar de foarte departe, să-i susţină pe Isadora şi George, să-i felicite şi să le ureze succes şi, de ce nu, să dea şi „parfum” de celebritate deschiderii restaurantului.

Concurenţii sezonului 4 MasterChef au fost recunoscuţi de suceveni, felicitaţi, fotografiaţi, luaţi la tot felul de întrebări. Au răspuns amabili şi surâzători la toate şi au povestit, dacă au fost întrebaţi, despre cum le-a schimbat sau nu viaţa „aventura” gastronomică televizată.

A fost evident că dacă în show cei mai mulţi dintre concurenţi au fost nevoiţi să joace un „rol”, apărând pe ecran ca fiind ba mai certăreţi, ba mai aroganţi, ba mai tupeişti, în realitate sunt oameni eleganţi, modeşti, amabili, care au, la fel ca şi Isadora şi George Topârceanu din Suceava, o pasiune specială pentru gătit.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI