Ministrul agriculturii, la Vatra Dornei:

Zona montană va avea o alocare financiară distinctă pe PNDR 2014-2020

 Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, s-a întâlnit, joi, la Vatra Dornei, cu fermierii din zona de munte a judeţului Suceava. El i-a anunţat că au fost publicate primele două ghiduri pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, iar proiectele urmează să fie primite din 25 martie, subliniind că zona montană va avea o alocare financiară distinctă pe PNDR 2014-2020.

Potrivit lui Daniel Constantin, noul PNDR reduce birocraţia, fiind întocmită o listă cu preţuri de referinţă, astfel încât pentru achiziţionarea de utilaje, de exemplu, nu va mai fi nevoie de licitaţie.

Totodată, ministrul a precizat că, tot pentru simplificarea birocraţiei, vor fi primite proiecte în mod continuu, iar evaluarea se va face la o lună sau la trei luni.

„Trebuie să reducem foarte mult evaluarea şi trebuie să răspundem cât mai prompt” a spus Daniel Constantin.

El a mai anunţat că în şedinţa de guvern de miercuri s-a adoptat o ordonanţă care schimbă modalitatea de depunere a cererilor pentru plăţi, fiind completată o singură cerere de plată, care ar urma să fie depusă până la 15 mai, dar că există posibilitatea ca termenul să se prelungească până la 15 iunie.

Totodată, Daniel Constantin a spus că vor fi plăţi stimulative pentru cei care vor să comaseze terenurile agricole pentru exploataţii agricole viabile, arătând că în prezent sunt peste 800.000 de ferme cu suprafeţe între 1 şi 5 hectare.

Potrivit ministrului, cei care vor avea ferme între 5 şi 30 de hectare vor primi subvenţie cu 40 de euro mai mult la hectar pentru ceea ce depăşeşte cinci hectare, obiectivul fiind comasarea terenurilor, prin vânzare, arendare sau asociere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI