„Tehnici de eliberare emoţională – Vindecarea inimii”

coperta-cartiiCartea „Tehnici de eliberare emoţională – Vindecarea inimii”, scrisă de psihologul fălticenean Mihai Moisoiu, a fost lansată miercuri, 25 februarie, la cafeneaua „Thales” din Fălticeni.

Ea ne prezintă importanţa trăirii conştiente a fiecărei clipe şi ne îndrumă pas cu pas, ne oferă modalităţi de purificare şi echilibrare emoţională şi mentală, pentru toate momentele zilei. De asemenea, sunt prezentate diferite abordări prin care putem înţelege şi echilibra relaţiile de cuplu şi cele cu ceilalţi, conflictele interumane, stările de mânie, frică, panică, supărare, rezolvarea problemelor, în aşa fel încât neînţelegerile, stările emoţionale dizarmonioase şi tensiunile zilnice, momentele dificile să se transforme în oportunităţi de vindecare şi echilibrare a propriei fiinţe.

O carte cu exerciţii psihologice

Relaţia de cuplu, posibilităţile de armonizare a unor dezechilibre din plan comunicaţional, afectiv etc. sunt toate explicate cu ajutorul principiului rezonanţei, aducându-se, astfel, o nouă viziune asupra funcţionării subtile a legii atracţiei. Tot aici este prezentată pentru prima data teoria spaţiilor psihosomatice, însoţită de o serie de exerciţii de armonizare şi echilibrare ce combină respiraţia, vizualizarea creatoare şi sugestiile pozitive.

„Este o carte de psihologie practică, este o carte scrisă pe o temă binecunoscută în zilele noastre şi anume eliberarea emoţională. Este o lucrare şi pentru acele persoane care doresc să-şi vindece anumite traume, anumite probleme emoţionale, să treacă cu mai mare uşurinţă peste o perioadă dificilă din viaţa lor, cum ar fi un divorţ sau pierderea unei persoane dragi, o perioadă dificilă din punct de vedere profesional, dar şi pentru acele persoane care îşi doresc să optimizeze starea psiho-emoţională şi să o ducă la cote din ce în ce mai înalte. Este o carte practică, cu exerciţii care se pot face cu uşurinţă în toate momentele zilei. Scopul cărţii este şi de a oferi persoanelor care apelează la mine în plan terapeutic un manual de exerciţii pentru acasă, pentru că în ultimii ani am avut persoane care au apelat la mine şi erau din zone îndepărtate. Am lucrat la cabinet cât au putut sta în zonă, apoi relaţia terapeutică s-a rupt şi rezultatele se pierd. Exerciţiile sunt explicate într-o formă facilă, uşor de înţeles, care pot menţine efectele terapeutice dintre şedinţe realizate la perioade îndepărtate de timp. Din observaţiile făcute în ultima perioadă, cartea şi-a atins scopul şi sper să obţin rezultate din ce în ce mai bune” a spus psihologul Mihai Moisoiu.

Puterea de vindecare este în pacient

lansarea-cartii-1Terapeutul Gabriel Ilăşoaia, specialist în tehnologii bio-informatice, a demonstrat cu acest prilej rolul extrem de important al alimentaţiei în menţinerea sănătăţii, importanţa echilibrului energetic din corpul uman, precizând că vindecarea trebuie să vină din interior şi nu din exterior.

„Chirurgul nu vindecă, medicamentul alopat sau natural nu vindecă, terapeutul nu vindecă. Ei sunt coparticipanţi la un proces de vindecare. Dacă vom înţelege cu toţii că suntem coparticipanţi, noi, specialiştii în diferite domenii din sistemul de sănătate, vom pune mult mai mult accent pe nevoia de a înţelege pacientul şi pe ideea că puterea de vindecare este în el. Iar primul medicament, cum spuneau medicii ruşi, este voinţa. Unui pacient, dacă nu i-ai deschis calea spre voinţă în cabinetul tău şi a plecat de la tine fără un pic de înţelegere, l-ai pierdut. Degeaba a venit la tine. Oricât de multe lucruri frumoase am găsi scrise în această carte, dacă pacientul nu pune în practică aceste teorii descrise între coperţile cărţii, dacă nu intervine voinţa, degeaba Mihai a scris această carte. Factorul psihosomatic poate să aibă o influenţă atât distructivă, dar şi de regenerare. De dumneavoastră depinde în ce direcţie mergem” a precizat Gabriel Ilăşoaia.

Iertarea face parte din terapia psihologică

Veronica Mihaela Gabor, vicepreşedinta Fundaţiei Umanitare Silva, este una din colaboratoarele psihologului Mihai Moisoiu în numeroasele activităţi cu caracter umanitar pe care le organizează, dar şi în cadrul Clubului Femeilor Active din Gura Humorului, unde psihologul fălticenean a încercat să găsească soluţii la problemele pe care le cauzează stresul sau alimentaţia.

„De fiecare dată când ne întâlnim cu Mihai învăţăm ceva nou. Este o carte ca un manual. Nu este o carte pe care trebuie să o parcurgi capitol după capitol, ci să îţi cauţi capitolul de care ai nevoie în momentul respectiv. În Gura Humorului am iniţiat Clubul Femeilor Active pentru a desfăşura anumite activităţi în care femeia să se pună în primplan. Nu numai prin activitatea cotidiană pe care o desfăşoară zi de zi la serviciu, ci anumite activităţi cu caracter social, terapeutic, pentru a găsi răspunsuri la întrebările care se ivesc zi de zi” a spus Veronica Mihaela Gabor.

Fiind începutul Postului Mare, Mihaela Gabor s-a referit şi la unul dintre capitolele cărţii, „Iertarea”, încercând să găsească răspunsuri la întrebări cum ar fi: Ce este iertarea?; De ce să ierţi?; Ce aduce cu ea iertarea? şi exemplificând importanţa iertării cu aspecte din viaţa personală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: