Bătaie pe ajutoarele de la UE nedistribuite în prima etapă

> Circa 1.400 de porţii cu produse alimentare urmează a fi împărţite la peste 6.000 de beneficiari, pentru un pachet concurând patru îndreptăţiţi > Conform graficului, pensionarii şi persoanele cu handicap sunt programate la urmă şi nu vor mai avea parte de redistribuire

Ajutoare-Produse-DSCN3917Primăria Suceava a început redistribuirea cantităţilor suplimentare de produse alimentare din stocurile comunitare de intervenţii pentru persoanele cele mai defavorizate. Ion Lungu, şeful municipalităţii, a anunţat ieri că obiectul redistribuirii îl vor face cele 1.400 de pachete rămase neîmpărţite în prima etapă, cât şi unele primite de la Guvern peste cantităţile solicitate. Potrivit lui Lungu, de această dată se distribuie numai câte un singur pachet de persoană, la coadă putând să se aşeze toţi cei peste 6.000 de beneficiari de pe listele iniţiale şi listele suplimentare. Aceasta însemnă că pentru pachet se vor bate mai mult de patru potenţiali doritori.

Primăria a întocmit şi un grafic de redistribuire, în perioada 4-6 martie fiind programaţi beneficiarii venitului minim garantat, în intervalul 9-11 martie venind rândul celor care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei, iar între 12-16 martie cel al şomerilor. Pensionari sunt lăsaţi la urmă – pentru perioada 17-19 martie –, alături de persoanele cu handicap grav şi cele cu handicap accentuat, acestea fiind programate pentru zilele de 20, 23 şi 24 martie. Astfel, ar exista riscul ca persoanele din aceste din urmă categorii, însă nu doar ele, să se aleagă cu praful de pe tobă.

O mie dintre beneficiari nu şi-ar fi ridicat drepturile pentru că lucrează în străinătate

Totuşi, primarul Sucevei este de părere că nu vor exista probleme, el contând pe faptul că mulţi dintre beneficiari nu vor mai ridica şi a doua oară pachetele cu pricina.

„S-a estimat că pachetele vor ajunge pentru toată lumea, întrucât mai există persoane care nu şi-au ridicat drepturile nici prima dată. O mie dintre ei sunt prin străinătate şi pachetele nu au mai fost împărţite, deoarece este necesară prezenţa titularului” a explicat Ion Lungu.

Pachetele pot fi ridicate de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, din cartierul Burdujeni. Reamintim că fiecare dintre ele conţine 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, două pungi de paste făinoase, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită şi 10 cutii de conservă de pate de ficat. Iniţial, Primăria Suceava a avut 12.648 de pachete, acestea fiind repartizate la finele lui decembrie 2014.

Potrivit legii, beneficiarii sunt familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 400 de lei; pensionarii cu o pensie sub 400 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav şi handicap accentuat, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: