A demisionat şi directorul sucursalei Suceava a CNU, Constantin Proboteanu

Constantin Proboteanu, directorul sucursalei Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), a demisionat din funcţie ieri, la câteva ore după ce directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, a demisionat şi el din funcţie, pe fondul scandalului generat de protestele minerilor de la exploatarea minieră de uraniu de la Crucea.

Proboteanu a anunţat că a demisionat din funcţie pentru că s-a ajuns într-o situaţie pe care nu o mai poate soluţiona şi că este un gest de onoare să-şi depună mandatul.

El a arătat că a discutat cu minerii care sunt blocaţi în subteran privind propunerea prin care să le fie acordat un plus la salariu, dar că aceştia nu doresc decât să fie respectat protocolul pe care ministrul energiei, Andrei Gerea, l-a semnat.

Proboteanu a explicat că majorarea salarială nu poate fi aprobată decât după ce se face rectificarea bugetară, iar în prezent se merge în baza bugetului de stat aprobat la sfârşitul anului trecut şi care nu permite această majorare salarială.

Preşedintele Organizaţiei Suceava a Partidului Conservator, deputatul Cezar Cioată, care a lucrat 12 ani în cadrul Exploatării Miniere Crucea, a declarat că îi susţine pe mineri şi că ceea ce s-a semnat trebuie să fie onorat.

„Eu îi susţin, sunt alături de ei” a spus Cioată, care a menţionat că face tot ce ţine de el ca situaţia să fie soluţionată în favoarea minerilor.

„Să fie un conflict fără incidente, iar oamenii să-şi primească drepturile promise” a spus Cezar Cioată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: