Gripa şi infecţiile acute respiratorii nu cedează în faţa mărţişorului !

bradatan-doctorGripa şi infecţiile acute respiratorii nu cedează încă teren primăverii. De luni dimineaţă, la ora 8, până ieri dimineaţă, la aceeaşi oră, la Spitalul Judeţean Suceava – Secţia Boli Infecţioase – au fost diagnosticate cu gripă 19 persoane adulte, ne-a informat directorul medical al spitalului, dr. Tiberiu Brădăţan. De asemenea, 27 de persoane suspecte de infecţii acute respiratorii au fost consultate, la 14 dintre ele fiind confirmată boala, în prezent fiind internaţi cu afecţiuni respiratorii 50 de adulţi şi 11 copii.

Directorul medical a mai precizat că debutul gripei la Suceava s-a semnalat mai târziu anul acesta, pe la mijlocul lui ianuarie, afecţiunile specifice sezonului rece luând amploare.

S-au înregistrat şi două decese provocate de gripă, la persoane cu afecţiuni grave preexistente: un tânăr de 23 de ani, din Cajvana, bolnav de leucemie, şi o femeie de 77 de ani, din Păltinoasa, care a suferit o complicaţie de natură bronho-pulmonară, cauzată de gripă, ea suferind de cancer.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: