O mie de şomeri au fost prinşi în cursuri de formare şi iniţiere

> Anul trecut au intrat în câmpul muncii 562 de absolvenţi ai cursurilor de formare profesională cu finanţare din bugetul asigurărilor pentru şomaj

În judeţul Suceava, 20.749 de persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională, face cunoscut Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), într-o informare privind activitatea instituţiei din anul 2014.

Potrivit directorului executiv Mirela Adomnicăi, prin intermediul Agenţiei au avut parte de îndrumare 19.146 de beneficiari, în timp ce furnizorii externi au oferit acest gen de servicii către 1.603 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

„Ca urmare a participării la serviciile de informare şi consiliere profesională au fost încadrate în muncă 4.348 persoane, alte 1.674 primind recomandare pentru a urma un curs de formare profesională” arată şefa AJOFM Suceava, adăugând că, în anul trecut, şapte acţiuni de informare şi consiliere s-au desfăşurat în şcoli, la acestea luând parte 273 de elevi şi studenţi. Mirela Adomnicăi precizează că, în ceea ce priveşte activitatea de formare profesională, 987 de persoane au fost cuprinse în cursurile de calificare şi iniţiere. Prin Programul judeţean de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2014 s-a propus încadrarea în muncă a 250 persoane, prin organizarea de cursuri de formare profesională cu finanţare din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi, de asemenea, a încă 20 de persoane prin absolvirea cursurilor organizate cu susţinere financiară din Fondul Social European. Astfel, anul trecut au intrat în câmpul muncii 562 de absolvenţi ai cursurilor de formare profesională cu finanţare din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: