Festivalul judeţean de poezie „Nichita în luna lui Marte”, 2015

Laureaţi, juriu şi organizatori la o ediţie anterioară a festivalului

Laureaţi, juriu şi organizatori la o ediţie anterioară a festivalului

În organizarea Consiliului Local şi a Primăriei Vatra Dornei, prin Casa de Cultură „Platon Pardău” şi în colaborare cu Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Inspectoratul Judeţean Şcolar Suceava şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, la Vatra Dornei se va desfăşura pe 31 martie 2015, ediţia a IX-a a Festivalului judeţean de poezie „Nichita în luna lui Marte”.

Concursul îşi propune să aducă în atenţia elevilor noţiuni despre viaţa şi opera poetului Nichita Stănescu şi, totodată, să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Iniţiat acum nouă ani ca o competiţie care se adresa elevilor din Vatra Dornei, festivalul a devenit judeţean, adresându-se elevilor din ciclul gimnazial şi liceal, creaţiile literare ale acestora, poezii, fiind premiate în cadrul festivităţii ce va avea loc la Sala Oglinzilor din cadrul Primăriei Vatra Dornei.

Violeta Codoren, directorul Casei de Cultură „Platon Pardău”, ne-a informat că la concurs pot participa elevi din clasele V-VIII şi IX-XII, din judeţul Suceava, care nu au debutat editorial şi nu au câştigat marele premiu la ediţiile anterioare. Până pe 16 martie 2015 sunt aşteptate pe adresa nichita.festival@yahoo.com lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, redactate cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei şi al punctuaţiei. Lucrările vor fi însoţite de un CV, care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, clasa, instituţia de învăţământ, activitatea literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci şi maximum zece poezii. Laureaţii vor fi anunţaţi până pe 27 martie 2015, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, care va avea loc pe 31 martie.

Juriul concursului va fi alcătuit din poeţi, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Pentru cele mai valoroase lucrări, juriul va acorda următoarele premii: Marele premiu „Nichita în luna lui Marte”; premiile I, II, III, pentru elevii din clasele V-VIII, respectiv IX-XII, dar şi Premiul Asociaţiei Culturale Pro Basarabia şi Bucovina, filiala Arboroasa, Vatra Dornei. În funcţie de posibilităţi vor fi acordate şi premii ale unor reviste literare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: