Suceava

Şaptezeci de tei, doborâţi pentru lărgirea bulevardului George Enescu şi a străzii Universităţii

> Amenajate vor fi 170 şi, respectiv, 51 de noi locuri de parcare > După încheierea intervenţiilor, în locul arborilor tăiaţi urmează a fi plantaţi tot atâţia puieţi ornamentali

 

Luni demarează lucrările de modernizare cu fonduri europene a bulevardului George Enescu şi a străzii Universităţii, două dintre cele mai importante artere de circulaţie ale municipiului Suceava, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. În acest sens, municipalitatea va trimite adrese conducătorilor auto pentru a elibera zona de maşinile staţionate pe marginea carosabilului şi pe trotuare. Aceasta până la lărgirea celor două căi de comunicaţie, pe care vor fi amenajate 170 şi, respectiv, 51 de noi locuri de parcare. Pe de altă parte, cu aviz de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, de pe bulevardul George Enescu vor fi tăiaţi 49 de tei, iar de pe strada Universităţii vor fi doborâţi 21 de arbori din aceeaşi specie, în locul lor, odată cu încheierea intervenţiilor, urmând a fi plantaţi alţi puieţi ornamentali.

„Fac apel la cetăţenii din zonă să-şi ridice maşinile parcate pe marginea drumului. Personal voi merge în zonă, pentru că este un proiect aşteptat de mult şi care trebuie finalizat în 2015” a reliefat edilul-şef, subliniind că, în cazul în care execuţia nu va fi încheiată la 31 decembrie a.c., banii europeni vor trebui returnaţi.

Întrucât la licitaţia pentru desemnarea constructorului s-au înregistrat contestaţii şi acţiuni în instanţă, termenul de finalizare a proiectului a fost decalat cu 6 luni, iniţial data limită fiind 30 iunie 2015.

Reamintim că finanţarea este obţinută din economiile realizate în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), lucrările făcând parte din proiectul în valoare de peste 27 milioane de lei (circa 8 milioane de euro), prin care în municipiul Suceava sunt reabilitate zece artere de circulaţie. Astfel, vor fi finalizate modernizările de pe DE 85, executate în prima etapă a proiectului POR din anii trecuţi, vizate fiind străzile Traian Vuia, Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica, toate spre Siret. Intervenţii se vor desfăşura şi la două poduri de pe străzile Cuza Vodă şi Plevnei, din cartierul Burdujeni. Totodată, reparaţii capitale sunt prevăzute la părţile de infrastructură şi suprastructură ale podului rutier de peste râul Suceava şi ale pasajului CFR, ambele din cartierul Iţcani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: