Nu este o mână forte în judeţul Suceava care să poată construi. Nechifor a făcut mult mai puţin decât Flutur

Vasile Ilie

Vasile Ilie

> Este de părere Vasile Ilie, vicepreşedinte PNL Suceava şi liderul grupului PNL din deliberativul judeţean

Liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat marţi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, că judeţul Suceava nu poate să se dezvolte din cauză că preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, nu are uşi deschide în Guvern.

Ilie a spus că în judeţul Suceava a fost „revoluţia portocalie” din 2008, urmată de „revoluţia roşie” din 2012, iar electoratul ar trebui să facă o evaluare: ce s-a întâmplat cât a fost Flutur preşedinte al CJ Suceava, câte proiecte au fost începute, de la spital, la aeroport, şi câte lucruri a făcut ac-tualul preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, de când e la putere.„S-au făcut acum numai boacăne”, a spus Ilie.

Vicepreşedinte al PNL Suceava, Vasile Ilie, consideră că este nevoie de o mână forte care să poată construi în judeţ.

El a arătat că dacă actualul preşedinte al CJ Suceava a câştigat alegerile împotriva lui Gheorghe Flutur trebuia să fie sprijinit pentru a face mai mult pentru judeţ decât Flutur. „Trebuia să se arate că ceea ce a făcut Flutur a fost puţin, dar că ceea ce face Nechifor e mult mai mult. Or el nu are nicio uşă deschisă. Nu ştiu de ce nimeni de la Bucureşti nu bagă în seamă judeţul Suceava” a spus Ilie.

El a atras atenţia că CJ Suceava nu are asigurat bugetul de funcţionare şi că nici nu se vorbeşte de bugetul de dezvoltare. Vasile Ilie a precizat că lipsesc bani de la buget pentru plata salariilor pentru ultimele două luni ale anului. „Bugetul pentru anul 2015 este mai mic decât cel din 2014. Din start, chiar Guvernul a încălcat legea” a spus Ilie, care a menţionat că bugetul judeţului este pe deficit.

El a atras atenţia că proiecte europene nu pot fi cofinanţate pentru că Guvernul a dat mai puţini bani decât anul trecut. „La majoritatea judeţelor s-a dat media cu o creştere de 2-3%, la o altă parte din judeţe s-a dat mult peste medie, iar Nechifor a fost pedepsit la alocarea banilor” a mai declarat Ilie.

El consideră că nu este bine că de la prima şedinţă a CJ Suceava de buget se pleacă cu împrumuturi mari şi că sunt îndemnate şi primăriile să se împrumute, ceea ce înseamnă că se va aduce judeţul în acest an la subdezvoltare.

„Judeţul Suceava s-a împotmolit de când a venit PSD la guvernare” a spus Ilie, care consideră că toate proiectele au ieşit din termenele prevăzute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: