Mai puţini suceveni îşi pierd viaţa în accidentele de muncă

> Anul trecut, în judeţul nostru s-au înregistrat cinci accidente de muncă urmate de deces, mai puţine faţă de 2013, când opt suceveni şi-au pierdut viaţa în evenimente legate de serviciu şi cu mult sub nivelul lui 2011, an în care accidentaţi mortal au fost 18 lucrători

În judeţul Suceava, accidentele de muncă se înscriu într-o tendinţă descrescătoare, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava. Astfel, în anul 2014, ITM a înregistrat 48 de accidente de muncă, dintre care cinci mortale, iar 43 urmate de incapacitate temporară de muncă. Pe când în anul 2013 s-a înregistrat un total de 58 de accidentaţi, faţă de 67 în 2012 şi 87 în 2011. În schimb, pe parcursul anului 2013, opt suceveni şi-au pierdut viaţa în evenimente legate de serviciu, cu trei mai mulţi faţă de anul precedent şi sub nivelul din 2011, când accidentaţi mortal au fost 18 lucrători.

Conform inspectorului-şef Romeo Butnariu, anul trecut, în domeniul construcţiilor au fost consemnate şi cercetate două accidente de muncă cu decesul victimei, precum şi nouă astfel de nefericite evenimente soldate cu pierderea, pe o anumită durată, a capacităţii de muncă. În nedoritul clasament urmează sectorul prelucrării lemnului, fabricării produselor din lemn şi plută (cu excepţia mobilei), fabricării articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite, domeniu în care un salariat şi-a pierdut viaţa, iar alţii patru au fost obligaţi să stea mai mult timp în concediu medical şi de recuperare. Pe ultimul loc în top se situează silvicultura şi exploatarea forestieră, cu patru accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: