Senatorul Ovidiu Donţu, pus de Varujan Vosganian să jure cu mâna pe Biblie şi Constituţie

vosganian

Varujan Vosganian

Senatorul liberal Varujan Vosganian a cerut, miercuri, ca membrii Comisiei juridice din Senat să jure cu „mâna pe Biblie şi pe Constituţie” dacă au existat sau nu elemente noi în solicitarea procurorilor de urmărire penală a sa în dosarul de la DIICOT, arată DC news.

Sursa citată arată că vicepreşedintele Comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a prezentat în plenul Senatului raportul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al economiei Varujan Vosganian. El a afirmat, la solicitarea unui senator, că faţă de solicitarea anterioară a DIICOT au fost identificate elemente noi în documentele înaintate de DIICOT.

„Vă mărturisesc, sunt şocat. În cadrul comisiei mi-am întrebat colegii din Comisia juridică dacă au găsit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a răspuns că a citit cu mare atenţie referatele şi nu e niciun element nou. Jur pe sfânta cruce”, a afirmat senatorul PNL Varujan Vosganian.

El a solicitat ca fiecare membru al Comisiei juridice să jure joi în plen „cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie” asupra faptului că nu i-au comunicat faptul că ar exista indicii noi în solicitarea DIICOT. „Eu nu vreau să fiu comediant într-un spectacol mediatic într-un scenariu pe care nu ştiu cine îl scrie (…) Până cineva nu-mi spune ce este nou, consider că ceea ce se face cu mine nu este justiţie, ci vânătoare”, a mai spus fostul ministru, citat de sursa menţionată.

Ovidiu Donţu

Ovidiu Donţu

Senatorul Ovidiu Donţu a precizat că senatorul Varujan Vosganian a citit dosarele în care i se aduc acuzaţiile de către DIICOT şi că a răspuns şi timp de 45 de minute la întrebările membrilor Comisiei juridice.

El a explicat că senatorii din Comisia juridică au dezbătut solicitarea DIICOT după ce senatorul liberal şi-a expus punctul de vedere, avizul fiind pozitiv.

Plenul Senatului urmează să voteze joi dacă va dispune începerea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: