„N-am trădat niciodată oamenii !”

scan-foto-vicol0001Despre Lidia Sfarti se poate spune că are un caracter puternic şi că viaţa ei aparţine aproapelui şi luptei pentru asigurarea existenţei materiale a 300 de oameni.

Nu-i place să iasă în evidenţă, mai mult, mereu caută să treacă neobservată pentru că ştie foarte bine că gloria este efemeră şi numai faptele rămân. Nu-i place să promită mai ales atunci când ştie că nu poate să ofere. Biografia ei i-ar face invidioşi pe mulţi bărbaţi. Este o femeie sobră, de o frumuseţe evidentă, plăcută vederii.

Biografia ei vorbeşte despre familia din care se trage şi este o credincioasă ortodoxă practicantă, mai ales că fratele bunicii ei a fost preot, a făcut închisoare şi a venit de la Canal fără un picior. În biroul ei am găsit-o pe maica Gabriela Platon de la Mănăstirea Voroneţ, vorbind despre credinţă şi grijă faţă de cele sfinte.

Este absolventă a Politehnicii Iaşi, Facultatea de Industrie Uşoară, ca şefă de promoţie. Începând cu anul 1990 ea conştientizează faptul că societatea are nevoie şi de oameni cu putere de caracter, care nu se lasă ispitiţi de favoruri şi cu gânduri de îmbogăţire peste noapte.

Ea devine primul director general, în anul 1995, al primei societăţi mixte româno-americane din judeţul Suceava. „Am căutat să fac totul pentru oameni şi nimic pentru mine, puteam să plec afară, dar conştiinţa m-a obligat să rămân pentru a fi alături de cei care aveau nevoie de un ajutor”, spunea Lidia Sfarti.

Cât am fost în preajma ei, mereu a vorbit despre grija faţă de cei 300 de angajaţi şi astfel am aflat de la ea că este şefa celei mai mari întreprinderi din municipiul şi judeţul Suceava. „Nu am dat niciun om afară. Grija mea pentru ei este foarte mare, deoarece trebuie să le dau de mâncare. Mai mult, acasă sunt o musafiră. Viaţa mea este în biroul de la fabrică şi, vă rog să mă credeţi că am probleme serioase, mai ales atunci când se apropie ziua de salariu. Nu am timp de mine, deşi cei care mă văd cred că stau toată ziua prin cabinete de înfrumuseţare, la fitness. Dar nu este aşa, pentru că ştiu destul de bine faptul că m-am angajat în faţa lui Dumnezeu să am grijă de subalternii mei”, ne spune.

Ştiu de la ea, ceea ce trebuie să ştie şi politicienii ţării, guvernanţi şi parlamentari: „Munca nu mai este apreciată, toţi câştigă bani din distrugerea fabricilor. Industria nu a fost falimentată, ea a fost distrusă. Clasa politică, de-a lungul anilor, face din România o ţară de procesomani, legile au distrus clasa de mijloc”. Spusele ei mă fac să mă gândesc la faptul că mulţi dintre cei care au un post de conducere nu ar avea curajul să rostească aceste fraze. Tot de la ea ştiu că ceea ce n-a putut să facă partea bărbătească, conducători de instituţii şi fabrici, a reuşit ea, adică să reziste dezastrului economic.

Deviza ei de viaţă este: „N-am trădat niciodată oamenii!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: