„Foarte puţini conducători auto şi-au informat copiii şi pasagerii cu privire la obligativitatea portului centurii de siguranţă”

> Acţiune de promovare a modificărilor legislative privind siguranţa rutieră pe drumurile publice, care intră în vigoare de la 15 februarie a.c.

20150210_075104În Monitorul Oficial al României nr. 35 din 15.01.2015, Partea I, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr.11/2015, prin care s-a transpus legislaţia comunitară privitoare la normele tehnice de aplicare a dispoziţiilor din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, referitoare la utilizarea obligatorie a centurilor de siguranţă şi a sistemelor de fixare a copiilor în scaune în vehicule, informează IPJ Suceava, printr-un comunicat.

20150210_075129„Având în vedere necesitatea organizării unor activităţi de informare privind modificările legislative, poliţiştii desfăşoară la nivelul întregului judeţ, în perioada 10 – 14 februarie 2015, o serie de acţiuni pentru responsabilizarea conducătorilor auto în vederea respectării normelor în domeniu” transmite IPJ, cu precizarea că în ziua de 10 februarie a.c. au fost organizate activităţi cu precădere în zona unităţilor de învăţământ, la orele de intrare/ieşire a copiilor la/de la cursuri. Totodată, aflăm că la nivelul întregului judeţ au fost oprite în trafic peste 400 de vehicule care transportau copii şi „s-a constatat că foarte puţini conducători auto şi-au informat copiii sau pasagerii cu privire la obligativitatea portului centurii de siguranţă”.

Având în vedere că modificările legislative vor intra în vigoare abia începând cu data de 15 februarie 2015, „poliţiştii nu au aplicat sancţiuni contravenţionale, dar le-au distribuit participanţilor la trafic materiale de informare cu privire la modificările legislative şi sancţiunile de care sunt pasibili dacă nu respectă normele legale, în zona centrelor comerciale, precum şi în zonele de agrement.

În acest context, IPJ Suceava a mai precizat: neasigurarea că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate şi nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă se sancţionează cu 4-5 puncte – amendă şi 3 puncte de penalizare.

„Prin acţiunile organizate, poliţiştii urmăresc mediatizarea modificărilor legislative, dar şi responsabilizarea conducătorilor de vehicule în vederea prevenirii evenimentelor rutiere” subliniază IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: