Pentru uzul persoanelor fizice

De Revelion, mijloace pirotehnice cu risc scăzut şi zgomot mic

> Amatorii au liber la focuri şi beţişoare bengale, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, şerpi, scântei, pocnitori cu confeti şi bobiţe explozive

 

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava aduce la cunoştinţa amatorilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995, persoanele fizice şi persoanele juridice autorizate pot folosi articole pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului. Potrivit ISU, folosirea articolelor pirotehnice este interzisă între orele 24 şi 6, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, doar în baza aprobării emise de autorităţilor locale. Totodată, respectivele articole nu pot fi folosite la o distanţă mai mică de 50 metri în raport cu construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 metri faţă de clădirile cu peste 4 niveluri. Interzisă este utilizarea la mai aproape de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze, precum şi la o distanţă sub cea prevăzută pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori altele, care prezintă pericol de incendiu sau explozie.

Conform ISU, în categoria a III-a intră roţi zburătoare, petarde, baterii şi combinaţii, focuri bengale, petarde luminoase, jerbe, mine, rachete, candele romane, tuburi cu tragere, sori rotitori, în timp ce în cea de a IV-a sunt cuprinse mine, candele romane, jerbe, rachete şi sori rotitori, pentru toate acestea fiind obligatorii acordurile ISU, IPJ şi primăriei. La îndemâna petrecăreţilor de Revelion rămân articolele din categoria întâi, adică cu nivel de risc foarte scăzut şi zgomot neglijabil, care pot fi folosite în spaţii restrânse sau în interiorul clădirilor cu destinaţie de locuinţă. Este vorba despre focuri bengale, chibrituri bengale, beţişoare bengale, pocnitori de Crăciun, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, şerpi, scântei, pocnitori cu confeti şi bobiţe explozive.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: