„Tâlcuitorul de semne”

20141229_101002La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” a avut loc ieri lansarea celei de-a doua ediţii a volumului de versuri „Tâlcuitorul de semne”, apărută la editura ieşeană „Tipo Moldova” sub semnătura poetului Ion Cozmei, doctor în litere, şi a fiului său Victor Alexandru Cozmei, absent de la eveniment, jurnalist la Hot News. Manifestarea a fost moderată de directorul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, şi de profesorul publicist Adrian Popovici, care a dat citire prefeţei volumului, semnată de regretatul acad. Constantin Ciopraga, „Cuvânt despre «Tâlcuitor»”. Din spusele prof. dr. Ion Cozmei am reţinut că Victor Alexandru Cozmei a contribuit doar la partea tehnică, de culegere, însă, după cum a mărturisit şi fosta sa profesoară, Elena Paicu, prezentă la eveniment, tânărul Cozmei este deja un scriitor consacrat, el fiind, de altfel, şi deţinătorul unui premiu pe ţară la secţiunea jurnalism de investigaţii. „Deoarece suntem în perioada Naşterii Domnului şi a Crăciunului, îmi permit să vă citesc câteva poeme care mă pun în relaţie cu Divinitatea, «Tripticul biblic» şi «Sonetul iertării divine»”… Amintind că a predat şi limba latină, poetul Ion Cozmei a spus că a tradus şi „Tristele” şi „Ponticele” de Ovidius, „poetul latin exilat din porunca lui Octavian Augustus la Tomis, Constanţa de azi, unde există şi un bust al său; şi să nu uităm faptul că, în vremea domniei imperatorului Tiberius, Mântuitorul Hristos a fost răstignit pe Cruce”.

Volumul „Tâlcuitorul de semne” este un proiect susţinut de Universitatea Petre Andrei din Iaşi, la secţiunea de colecţie „Opera Omnia – poezie contemporană.”

La manifestarea de ieri au mai fost prezenţi poetul Liviu Popescu, membru al SSB, prof. Elena Paicu, Alexandru Ovidiu Vintilă, redactorul-şef al revistei „Bucovina literară” şi fostul coleg de catedră al prof. Ion Cozmei, vedeta rugbiului sucevean, prof. Petru Panait de la LPS.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI