Victor Ponta

Unul dintre subiectele discutate cu Iohannis – sprijinirea parcursului proeuropean al Republicii Moldova

pontaPremierul Victor Ponta a declarat ieri că unul dintre subiectele abordate la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis a fost cel privind sprijinirea şi în 2015 a parcursului european al Republicii Moldova prin continuarea proiectelor bilaterale derulate în domenii precum educaţie, infrastructură sau IT. „Legat de obligaţiile noastre internaţionale şi regionale, încă o dată vreau să transmit un mesaj de sprijin total pentru Republica Moldova, pentru Guvernul proeuropean. A fost unul din subiectele pe care le-am discutat ieri şi cu preşedintele Iohannis. Şi anume, că împreună, preşedinte, noi, Guvernul, toate structurile politice şi administrative din România, şi în 2015 trebuie să facem ceea ce am făcut şi în 2014 sau chiar mai mult pentru Moldova. În aşa fel încât parcursul pro-european, acţiunile Guvernului Leancă să meargă în aceeaşi direcţie. Pentru noi este cel mai important obiectiv”, a declarat premierul în şedinţa de guvern.

Ponta le-a cerut în context miniştrilor de linie să continue proiectele bilaterale începute în domenii precum educaţia sau infrastructura cu Guvernul de la Chişinău. Prima consultare instituţională cu preşedintele Klaus Iohannis a fost una „extrem de utilă, serioasă şi eficientă”, a apreciat premierul Victor Ponta luni pe contul său de pe o reţea de socializare la finalul întâlnirii de la Cotroceni cu şeful statului. Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta care a avut loc luni la Palatul Cotroceni s-a încheiat după mai mult de o oră de discuţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: