Românii consumă în perioada Crăciunului şi a Anului Nou peste 7,3 milioane de cozonaci, 1,5 milioane de porci şi peste 160 de milioane de ouă, iar toate acestea sunt „stinse” cu 50 de milioane de litri de vin şi sunt asezonate cu specilităţi de ciocolată sau cafea, relevă estimările furnizate AGERPRES de producători şi procesatori.
Bugetul mediu pe care românii au declarat că l-au alocat în acest an pentru Crăciun şi Revelion strict pentru mâncare şi băutură (carne, cozonac, băuturi răcoritoare, fructe) este de este de 602,21 lei, comparativ cu 600,76 lei în 2013. Suma este în creştere faţă de bugetul pentru 2012 — 501 lei — şi 422 de lei în 2011. În total, românii din mediul urban alocă un buget de aproximativ 1.500 lei pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, la fel ca şi bugetul de anul trecut, conform unui studiu de piaţă realizat de MEDNET Marketing Research Center.
Comentarii