Serghei Lavrov

Renunţarea de către Ucraina la statutul de ţară nealiniată este o iluzie, nu o ieşire din criză

lavrovDecizia Ucrainei de a renunţa la statutul său de ţară nealiniată este contraproductivă şi nu face decât „să alimenteze tensiunile”, a declarat ieri ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează agenţia de presă TASS. „Este contraproductiv. Acest lucru (renunţarea la statutul de ţară nealiniată) nu face decât să alimenteze confruntarea şi să creeze iluzia că, prin intermediul unor asemenea legi, poate fi reglementată profunda criză din interiorul Ucrainei”, a subliniat Lavrov.

În opinia şefului diplomaţiei ruse, „o cale mult mai productivă, mai bine gândită, este de a începe în sfârşit dialogul cu acea parte a propriului popor care a fost ignorată în totalitate atunci când a fost organizată lovitura de stat”. „Nu există altă cale decât reforma constituţională cu participarea tuturor regiunilor, a tuturor forţelor politice ale Ucrainei, capabile să dea tonul corect”, a spus ministrul rus.

Lavrov a amintit că tocmai obligaţia de a demara o asemenea reformă a fost semnată de către conducerea Ucrainei în aprilie anul curent.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: