Fundaţia Mereu Aproape a fost la Siret

Sâmbătă, 20 decembrie a.c., la Centrul Cultural „Mihai Teliman” din Siret a avut loc acţiunea intitulată „Fundaţia Mereu Aproape vine la Siret”, una din acţiunile înscrise în proiectul „Cărţile… mai aproape de Voi!”, finanţat prin grantul de carte „books 4 youth” de Fundaţia Mereu Aproape. Aplicantul, Biblioteca Orăşenească Siret, s-a numărat printre câştigătorii proiectului; astfel, la biblioteca oraşului Siret au ajuns aproximativ 1000 de cărţi noi din colecţia „Biblioteca pentru toţi”.

La acţiune au luat parte şi partenerii din Ucraina, printre care preşedintele Societăţii pentru cultură românească Mihai Eminescu din Cernăuţi, dl Vasile Bâcu, redactorul-şef al cotidianului „Monitorul de Hliboca”, dl Nicolae Şapcă, reprezentantul Şcolii Medii din Oprişeni dl Nicolae Botnariuc, şi dl Florea Şapcă, reprezentantul Şcolii Medii din Iordăneşti.

Acţiunea a fost prezidată de directoarea Centrului Cultural „Mihai Teliman”, dna Cristina Augustina Ciobanu, alături de consilierul primarului oraşului Siret, dl Viorel Haiura, şi dl profesor de limbă şi literatură română Silvestru Pînzariu.

În acest context, s-a prezentat fondul de carte ajuns în posesia bibliotecii, tinerilor le-a fost adresat un cuvânt de apropiere de cartea în format clasic, s-a vorbit despre importanţa cărţii şi a cititului, dar, nu în ultimul rând, participanţii au avut parte de o expoziţie de carte inedită la Siret. La eveniment au luat parte aproximativ 300 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: