„Gala Voluntarilor”, Suceava 2014

Premiile DJTS pentru organizaţiile care chiar au făcut ceva pentru Suceava

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava a premiat vineri asociaţiile, organizaţiile şi cluburile locale care s-au implicat şi au organizat cu succes anul acesta activităţi de tineret, sport şi voluntariat; ultima, o activitate ce nu trebuie să lipsească într-o societate modernă.

„Gala Voluntarilor” organizată la Club Striker din incinta Iulius Mall s-a desfăşurat firesc şi relaxat, fără discursuri lungi şi gomoase, momentele manifestării fiind prezentate de consilierul local Cornel Grosar, el însuşi vechi combatant în activitatea de tineret.

Au fost premiate 27 de organizaţii care în 2014 au făcut într-adevăr ceva bun pentru Suceava, chiar dacă în evidenţele DLTS Suceava figurează mult mai multe astfel de entităţi, mare parte (şi din păcate) prea discrete în implicare.

Diplomele, cupele şi plachetele au fost oferite de Cristinel Bărculescu, directorul DJTS Suceava, şi Daniel Davidel, inspector în cadrul aceleiaşi instituţii, instituţie aproape eroică având în vedere că, dintr-un buget mai mult decât insuficient, reuşeşte să se implice şi să susţină, singură sau alături de alte instituţii, aproape orice acţiune în judeţ în care este vorba de tineri, de sport, de educaţie şi voluntariat.

„Ştiu că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul aşteptat de voi” a declarat însă directorul Cristinel Bărculescu, în cuvântul de bun venit pentru cei aproape 150 de participanţi la Gală.

Reprezentanţii organizaţiilor premiate au urcat pe rând pe scenă, premierea fiind alternată de momente muzicale şi de dans realizate de tinerii suceveni, tineri care, din nou, chiar au ceva de „spus” în peisajul artistic local. Printre ei deja celebrul Eduard Hanuseac şi trupa „Simbol”, cinci copii extraordinari ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, zburdalnicele dansatoare de la „Bucovina Dance Studio” şi chiar o tânără suceveancă dansatoare de belly dance. Atmosfera de Crăciun a adus-o un grup coral mixt al Corului Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, voci deosebite care au adus deja Sucevei premii mari de la concursuri din ţară şi străinătate.

Premiul final pentru toţi participanţii la „Gala Voluntarilor” Suceava 2014 a fost recitalul de colinde, muzică folk şi poezie al lui Walter Ghicolescu, prieten de câţiva ani al sucevenilor. Piesele folk consacrate, dar şi melodiile lui Walter au plăcut grupului de fani pe care artistul şi l-a format la Suceava. Dintre cei care îl ascultau prima dată întrebau: „Cine e băiatul acesta? Ce voce frumoasa are… El e cel care cântă Vrăjitorul?”.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. O alta smecherie de tip pseudo-psd.Actiune ascunsa,lumina obscura,amalgam de prost gust,samd.Ne-am obisnut deja cu acest tip de”mismasuri”.Cat credeti ca va mai functiona acest gen de pacaleli?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: