În preajma Sărbătorilor

Amenzi de peste 8.500 lei

În perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă, lucrătorii Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au desfăşurat o amplă campanie tematică de verificare a conformităţii produselor, modului de etichetare şi a celui în care se face publicitate alimentelor specifice acestei perioade. Potrivit unui material prezentat în şedinţa Colegiului prefectural de ieri, verificaţi au fost 30 de operatori economici, la care au fost depistate 15 abateri care priveau 660 kg de marfă. Nu se încadrau în normativele legale în vigoare 60 kg de pui tacâm şi gâturi, produsele în cauză fiind ambalate în pungi care, la interior, prezentau urme de sânge. Întrucât acesta din urmă poate denatura caracteristica organoleptică, întreaga cantitate a fost oprită de la comercializare.

Comisarii de la protecţia consumatorului au descoperit la vânzare 550 kg de prăjituri care, pe elementele de identificare, nu aveau înscrise vizibil şi lizibil producătorul, cantităţile nete şi data durabilităţii minimale. La 11 kg de carne preambalată, din diferite sortimente, nu erau afişate preţurile, iar la 2 kg de carne de pui s-au constat deficienţe de etichetare. În cazul a 10 tablete de ciocolată Kandia s-a dispus retragerea de pe rafturi şi oprirea de la vânzare, acestea având termenul de garanţie expirat. Comisarul-şef al CJPC, Vasile Latiş, a precizat că, pe fondul controalelor, s-au aplicat 6 avertismente şi 11 amenzi, valoarea acestora din urmă însumând peste 8.500 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI