Un anume bilanţ…

Cu toate insistenţele mele de a arăta despre nerealizările din comună, sesizate şi de alţi localnici, evident, prin intermediul semnalelor repetate transmise prin ziar, pauză. Concret, este vorba despre starea deplorabilă a porţiunii de drum judeţean (circa 5 km neasfaltat), despre groapa morţii care continuă să ameninţe malurile de râu netaluzate, problema iluminatului public stradal şi despre multe alte lucrări rămase de izbelişte sau nici măcar începute. Să mai amintesc şi starea deplorabilă a clădirii care s-a numit până la Revoluţie cămin cultural? Sau să reatenţionez că faimoasa şi eleganta construcţie a fostei clădiri unde-şi avea sediul sectorul de exploatarea lemnului arată în continuare jalnic, ca una fără stăpân? Aş mai avea multe de spus în ceea ce priveşte „faţa actuală a satului Izvoarele Sucevei”. Ca cetăţean al lui nu-mi este indiferentă nici situaţia în care, dacă te-a prins seara pe drum, prin porţiunile sale cu beznă, dacă nu ai o lanternă poţi semna oricând contractul cu grave accidente sau, Doamne fereşte, cu moartea. Poţi fi atacat de vreun hoţ sau poţi fi lovit cu parul de cel pe care-l credeai “prieten!!!”.

Câinii vagabonzi, că nu le ducem lipsa, sunt un alt pericol…

Satul în ultimii ani şi-a recăpătat astfel vechiul statut de “loc izolat”, paralizat, cu activităţile culturale absente sau abia pâlpâind prin lumina cărţilor bibliotecii săteşti. O fi purtând cineva responsabilitatea unor asemenea stări de lucruri?… Să sperăm în mai bine, deoarece cu greu îmi vine să cred că suntem totuşi o părticică, deşi minusculă, din teritoriul UE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: