Muncitor strivit de un perete în timp ce lucra ca să-l dărâme

> Ioan G. de 30 de ani, a ajuns la spital cu bazinul şi picioarele strivite

Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava cercetează împrejurările în care un muncitor de 30 de ani a ajuns la spital cu bazinul şi picioarele strivite după ce un perete a căzut peste el.

Sâmbătă dimineaţă, în timpul programului de lucru, Valeriu S. şi Ioan G., angajaţi ca muncitori necalificaţi la o societate comercială de prelucrare a lemnului din Gălăneşti, au fost trimişi într-o hală din curtea firmei, pentru a dărâma nişte pereţi din cărămidă.

Cei doi muncitori necalificaţi nu au fost echipaţi corespunzător, deoarece, de obicei, aceştia prestau strict activităţi de prelucrare a lemnului.

„În jurul orei 10.30, cei doi muncitori spărgeau cu un picamer baza peretelui pe care trebuiau să îl dărâme. La un moment dat, peretele s-a desprins de pe stâlpul din beton de care era prins, în partea laterală şi în partea superioară. Când au observat acest lucru, cei doi muncitori au încercat să se dea în spate însă G. Ioan s-a împiedicat de o cărămidă, iar peretele a căzut peste acesta, fiind prins sub zid de la bazin în jos” a comunicat IPJ Suceava.

Muncitorul rănit a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Rădăuţi apoi la Spitalul Judeţean Suceava.

Accidentul de muncă a fost sesizat la 112 de administratorul firmei Dumitru H., de 30 de ani.

„În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă, cercetările urmând a fi continuate de agenţii Postului de Poliţie Gălăneşti”, scrie în comunicatul Poliţiei Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: