Petiţie pentru interzicerea ultimului film al Angelinei Jolie în Japonia

Noul film regizat de Angelina Jolie, „Unbroken”, nu este deloc bine primit în Japonia, existând chiar şi iniţiativa unei petiţii pentru interzicerea difuzării sale, conform star-pulse.com.

Naţionaliştii niponi consideră mesajul filmului nedrept. Pelicula prezintă abuzurile şi crimele de război comise de Armata imperială japoneză împotriva prizonierilor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Filmul Angelinei Jolie are în centru figura atletului olimpic şi eroului de război american Louis „Louie” Zamperini, care alături de doi camarazi a supravieţuit pe o plută timp de 47 de zile după ce avionul lor s-a prăbuşit în ocean în timpul războiului, doar pentru a fi apoi capturat de japonezi şi ţinut într-un lagăr pentru prizonieri mai mult de doi ani. „Unbroken” este cel de-al doilea film regizat de Angelina Jolie şi se bazează pe cartea „Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” de Laura Hillenbrand. Naţionaliştii japonezi au iniţiat o petiţie în care susţin că „filmul nu respectă adevărul istoric” şi solicită interzicerea difuzării sale în Japonia. Petiţia a adunat deja peste 8.000 de semnături.

Hiromichi Moteki, secretarul general al Societăţii nipone pentru Diseminarea Adevărului Istoric a declarat pentru publicaţia britanică Daily Telegraph că acest film „transmite un mesaj fabricat.. este lipsit de credibilitate şi imoral”. Filmul „Unbroken” va fi lansat în SUA la 25 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: