La prima ediţie a evenimentului sportiv „Sănătate prin mişcare”

Au participat peste 200 de copii

Bazinul de înot al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava a găzduit recent evenimentul sportiv „Sănătate prin mişcare”, proiect iniţiat de asociaţia sportivă „Aqua Club” cu sprijinul Primăriei municipiului şi a Consiliului Local Suceava.

Evenimentul a reunit peste 200 de copii care practică nataţia, fie la nivel de performanţă, fie doar ca modalitate de relaxare şi petrecere plăcută a timpului liber.

„A fost prima ediţie a acestui eveniment, prin care am dorit să atragem atenţia asupra acestei discipline sportive, înotul, care este o modalitate excelentă de a petrece timpul liber, cu beneficii pe termen lung în îmbunătăţirea stării de sănătate a practicantului.

Mulţumim domnilor Bogdan Drişcu, preşedinte «Aqua Club», şi Adrian Prisăcăruţă, vicepreşedinte «Aqua Club», pentru această iniţiativă excelentă, Primăriei Municipiului Suceava şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat, Conducerii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava şi DJST Suceava pentru implicarea în acest proiect” a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

Sportivii s-au întrecut în probe de 50 m liber şi 50 m spate, iar începătorii au reuşit să parcurgă o lungime de bazin cu sau fără echipament ajutător. S-au remarcat prin obţinerea titlului de cei mai buni sportivi: pentru cei născuţi în 2002 – Şerban Cotos şi Ana Blănaru, pentru cei născuţi în 2003 – Victor Turluianu şi Ioana Năstacă, pentru cei născuţi în 2004 – Călin Moscaliuc şi pentru cei născuţi în 2005 Mario Diaconescu.

„Sperăm ca asociaţia şi oamenii de sport să organizeze cât mai multe acţiuni de acest gen pentru o mai bună promovare a înotului şi atragerea unui număr cât mai mare de copii către sport, către mişcare, fapt ce se poate traduce prin creşterea nivelului de sănătate al practicanţilor” a conchis profesorul Cezar Moscaliuc.

Începând de azi, sportivii de la CSŞ 3 Suceava vor participa la Campionatele naţionale de juniori ale României la înot, care se vor desfăşura la Piteşti. CSŞ 3 Suceava va participa la competiţie cu cinci sportivii, trei băieţi de 15 ani, Teodor Marchitan, Claudiu Timofte, Mircea Nistor şi două fete, una de 13 ani, Antonia Niţu, şi una de 14 ani, Diana Lissov.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: