La Casa Prieteniei

Bucuria sărbătorilor de iarnă a fost împărtăşită de elevi de la mai multe şcoli

Elevii claselor I şi a III-a din Şcoala Gimnazială Liteni-Moara au participat duminică, 7 decembrie, alături colegi de la alte şase şcoli sucevene, la „Weihnachtsfest”, manifestarea dedicată Crăciunului organizată la Casa Prieteniei.

Este o sărbătoare anuală, mult aşteptată de copiii din şcoala noastră, ne-a spus înv. Cristina Chibici: „Ei sunt invitaţi mereu, cu drag, de membrii Forumului Democrat German din Bucovina, în colaborare cu reprezentanţii Biroului Internaţional al Regiunii Schwaben. Anul acesta, şcoala este la a cincea participare, dar este pentru prima oară pentru noua echipă de micuţi artişti, 12 elevi ai claselor I şi a III-a, când părăsesc confortul scenei de serbări de la şcoala lor şi se prezintă în faţa atâtor «profesionişti» în ale spectacolului! Emoţiile lor au fost foarte mari, dar le-au depăşit, cu ajutorul primit de la colegii din celelalte şcoli participante, care au aplaudat şi au lăudat efortul şi implicarea şcolăreilor în a prezenta un program artistic specific sărbătorilor de iarnă – poezii, cântece, colinde – în limba germană, finalizat printr-un frumos dans tradiţional german”. Copiii nu au plecat cu mâna goală de la serbare; ei au primit din partea organizatorilor dulciuri şi diplome. „Pe lângă magia unui astfel de moment dedicat Crăciunului, elevii liteneni au simţit şi bucuria că au cunoscut atât de mulţi alţi copii, cu care au socializat la un pahar de… suc şi vorbă, dându-şi întâlnire şi la alte viitoare activităţi, la care se vor simţi onoraţi să participe” a mai spus Cristina Chibici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: