„Târg de Bine”

> Un eveniment caritabil organizat de Asociaţia Help Autism

 

În perioada 12-14 decembrie a.c., Asociaţia Help Autism organizează, cu sprijinul Shopping City Suceava, evenimentul caritabil „Târg de Bine”, în cadrul căruia vor fi comercializate produse donate de părinţii copiilor care fac terapie prin programul „Şi ei au dreptul la viaţă!” derulat de Asociaţia Help Autism la Suceava şi de terapeuţii care lucrează cu aceşti copii, precum şi de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

„Acum un an, am deschis în cadrul Centrului de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi TSA şi Psihoterapie Suceava un program prin care toţi copiii cu simptome de autism din judeţ pot primi diagnostic gratuit şi astfel pot pleca spre drumul recuperării. Tot prin acest program, realizat în parteneriat public-privat cu DGASPC Suceava, am reuşit să profesionalizăm personalul terapeutic local şi să oferim un an de terapie gratuit celor 6 copii proveniţi din medii defavorizate. Iar progresele intervenţiei terapeutice unu-la-unu nu au întârziat să se arate: fiecare copil a recuperat, în 6 luni de terapie, între 3 şi 17 luni de dezvoltare” a declarat Daniela Bololoi, preşedinta Asociaţiei Help Autism.

Potrivit ei, programul de la Suceava este posibil anul acesta prin implicarea antreprenorilor locali, iar pentru continuarea lui şi în 2015, terapeuţii şi părinţii din Suceava organizează prima ediţie locală a „Târgului de Bine”.

„Sucevenii care doresc să doneze obiecte spre a fi comercializate la «Târgul de Bine» pot aduce produsele – obiecte decorative, bijuterii, tablouri, jucării, obiecte tip antichităţi – la centrul din bulevardul George Enescu nr. 16 până pe 10 decembrie. Fondurile colectate din vânzarea produselor la Shopping City Suceava între 12 şi 14 decembrie vor fi folosite pentru a asigura continuarea intervenţiei terapeutice pentru cei 6 copii care beneficiază de serviciile psihologice în cadrul programului. Terapeuţii şi părinţii vor fi cei care vor întâmpina cumpărătorii la standul de produse şi vor transmite celor interesaţi informaţii referitoare la activitatea pe care o desfăşoară” arată reprezentanţii Asociaţiei Help Autism.

„Târgul de Bine” va avea loc în cadrul „Târgului de Artă şi Antichităţi” din perioada 13 – 14 decembrie 2014, la Shopping City Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: