Preşcolarii de la Grădiniţa „Lizuca” şi-au lansat propriile cărţi

Copiii de la grupa mare „Campionii” de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” Fălticeni, îndrumaţi de educatoarea Doiniţa Bălan, au derulat pe parcursul săptămânii trecute activităţi în vederea cunoaşterii unor aspecte legate de editarea volumelor de poveşti, lectura cărţilor, de îngrijirea şi păstrarea lor. Evaluarea activităţilor a fost realizată vineri, 28 noiembrie, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” Fălticeni, prin lansarea de către fiecare copil a unei cărţi realizată chiar de el. Recenzia cărţilor a fost făcută de profesorul Bogdan Feştilă şi educatoarea Doiniţa Bălan, după care a urmat vernisajul expoziţiei de carte „Cartea mea”, dedicată Zilei Naţionale a României.

„Aceste cărţi sunt nişte manuscrise autentice. Structura cărţii este una de excepţie, în sensul că v-aţi scris corect numele, există fotografia personală, v-aţi prezentat familia, apoi desen original, autentic, care dovedeşte talentul vostru, aţi mai desenat grădiniţa şi oraşul. Cartea prezintă şi costumul popular, steagul ţării, dar conţine şi o poveste frumos ilustrată, proprie fiecărui copil. Pe ultimele pagini sunt desenele preferate făcute de fiecare preşcolar şi o pagină cu colaj dedicată familiei. Ultima copertă a fost realizată tot de mânuţa copiilor. Dacă veţi învăţa şi veţi citi mult veţi ajunge scriitori şi fotografia voastră va fi aici, în Bibliotecă, alături de portretele scriitorilor fălticeneni”, a spus profesorul Bogdan Feştilă.

Educatoarea Doiniţa Bălan a precizat că respectul pentru carte şi gustul pentru lectură par a-şi fi diminuat importanţa şi semnificaţia pentru tânăra generaţie, motiv pentru care a considerat că este important să cultive de pe acum, de la vârsta preşcolară, dragostea şi respectul faţă de carte.

„Pentru a-i familiariza pe copii cu lumea cărţilor, am desfăşurat această activitate având ca temă «Povestea cărţii». După ce am prezentat elementele distinctive ale unei cărţi: coperţi, foi, pagini, titlu, autor, text scris, imagine, numerotarea paginilor, am lansat ideea ca fiecare copil să-şi facă o carte. Pentru a promova cărţile am găsit înţelegere la Nicoleta Hoştinaru, bibliotecar-şef la Biblioteca «Eugen Lovinescu», unde am făcut şi lansarea cărţilor având ca ajutor personalul bibliotecii şi pe prof. Bogdan Feştilă. Această activitate a fost şi o bună oportunitate pentru copii şi părinţi de a vizita biblioteca şi a cunoaşte activitatea acesteia”, ne-a declarat educatoarea Doiniţa Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: