Fălticeni

Întreceri sportive, colectă de fonduri şi sprijin pentru nou-născuţii neajutoraţi

Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni au răspuns invitaţiei Confederaţiei Asociaţiilor Studenţilor Români de pe Mapamond (G.C.R.S.), ONG ce îşi are originea în Malmo, Suedia, prin participarea la competiţia umanitară „Mişcarea dă speranţă”. În perioada 1-14 decembrie a.c., voluntari G.C.R.S din ţară participă la competiţii sportive care au scop caritabil, competiţii la care sunt invitaţi să ia parte elevi şi profesori. Fiecare participant este încurajat să doneze o sumă de bani, în funcţie de posibilităţi, iar fondurile adunate sunt folosite pentru a se cumpăra alimente, hăinuţe, scutece de unică folosinţă sau alte obiecte necesare unor nou-născuţi din familii nevoiaşe sau părăsiţi în maternitate.

Câteva sute de elevi şi cadre didactice de la cele două colegii fălticenene au participat vineri, 5 decembrie, la competiţiile de volei, baschet, tenis de masă organizate în cadrul campaniei „Mişcarea dă speranţă”. Fiecare participant a donat câte doi-trei lei, iar banii adunaţi sâmbătă, chiar în ziua de Moş Nicolae, au fost folosiţi pentru a cumpăra produse necesare nou-născuţilor şi au fost donate la Maternitatea din Fălticeni.

„Aceasta a fost o primă activitate care şi-a propus să ajute mai multe familii care au nou-născuţi şi au o situaţie financiară precară. Prima etapă, care a avut loc vineri, s-a bazat pe competiţii sportive în care au fost implicate Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”. Astfel s-au strâns 950 de lei din biletele de acces la competiţii şi din donaţii. În a doua etapă am mers la Maternitatea Fălticeni, unde am stabilit cazurile care necesită ajutorul nostru şi am aflat care sunt produsele de care au nevoie aceşti copii, după care am mers şi am cumpărat produsele şi le-am predat la maternitate pentru a aduce un strop de fericire pentru copiii mici care aveau nevoie de ajutorul nostru. Am ajutat trei cazuri, o femeie singură, care a născut recent şi care este într-o situaţie materială precară şi fără locuinţă; al doilea caz este un tată care îşi creşte singur copilul nou-născut, soţia decedând după naşterea pruncului; al treilea caz este o familie cu doi gemeni care locuieşte în condiţii greu de imaginat. Pe lângă aceste cazuri am ajutat şi alte femei cu posibilităţi financiare reduse care se aflau la Maternitatea Fălticeni. S-au cumpărat scutece de unică folosinţă, lapte praf şi alte produse necesare copilului. Iniţiativa a pornit de la nivel naţional, G.C.R.S. a propus proiectul, iar noi l-am adaptat la necesităţile localităţii” ne-a spus Cătălin Andrei Tofan, ambasador adjunct de localitate în cadrul G.C.R.S..

La CN „Nicu Gane” proiectul a fost implementat de ambasadorul pe colegiu Darius Caliniuc, având ca partener Consiliul Elevilor, prin Dimitrie Cielecki. Pentru organizare şi promovare s-au implicat şi ambasadorii adjuncţi G.C.R.S. pe liceu, Alexandra Pavăl şi Alexandra Diaconiţa, alături de Bogdan Florea. Activităţile desfăşurate de cele două ambasade de liceu au fost coordonate de Bogdan Ivaş, Andrei Tofan şi Isabela Maria, reprezentanţii ONG-ului la nivelul oraşului Fălticeni.

Bogdan Ivaş, ambasadorul G.C.R.S. pe municipiul Fălticeni, ne-a precizat că, la activităţile viitoare, prima având loc chiar în luna ianuarie, se speră că se va primi şi sprijinul voluntarilor Colegiului „Vasile Lovinescu”, unde se are în vedere înfiinţarea unei ambasade, astfel încât activităţile caritabile desfăşurate să fie sprijine cât mai multe persoane.

(IUSTIN BUCULEI, Colegiul Naţional „Nicu Gane”)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: