Marea Britanie va abroga o serie de legi devenite desuete, unele datând din anul 1267

Parlamentul britanic va aproba anul viitor un act normativ prin care vor fi abolite o serie de legi desuete, unele dintre ele adoptate în anul 1267, pe vremea regelui Henric al III-lea, relatează agenţia EFE. Comisia pentru Drept, ce supervizează situaţia legislaţiei britanice, a confirmat că va recomanda Camerei Comunelor să elimine, printre alte texte, şi două acte normative conţinute în Statutul de la Marlborough, semnat de Henric al III-lea cu 747 de ani în urmă. Aceste texte fac referire la recuperarea datoriilor, dar alte două legi din acest statut vor fi păstrate, respectiv cele care nu permit arendaşilor să vândă terenurile pe care le ocupă, precum şi interzicerea acţiunilor de răzbunare în cazul neplăţii unor datorii. Aceste două legi din cele 29 conţinute iniţial de statut sunt singurele care vor mai rămâne în vigoare. Statutul de la Marlborough este unul dintre cele mai vechi texte legislative din Marea Britanie. Chiar şi Carta Magna, ce a precedat Constituţiile moderne, a fost concepută în anul 1215 şi a intrat în vigoare abia în 1297.

Comisia menţionată îşi va supune propunerile consultării publice până pe 27 februarie 2015 pentru a se asigura că nu există obiecţii, iar apoi iniţiativa va fi înaintată Camerei Comunelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: