Exista premise ca raportul MCV din ianuarie să fie unul favorabil

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Parlamentul trebuie să găsească o soluţie să corecteze „incidentul” privind neridicarea imunităţii deputatului Cătălin Teodorescu, subliniind că existe premise ca raportul MCV din ianuarie să fie unul favorabil. „Aş aborda şi un element de satisfacţie, am mai făcut-o o dată, apreciind reacţia la solicitarea preşedintelui ales, modul cum Parlamentul a avizat şi arestările şi începerile de urmăriri penale din ultima perioada, cu excepţia incidentului de ieri, cu domnul Teodorescu, incident care eu sper să fie rezolvat favorabil pentru că s-au creat premise ca raportul MCV din luna ianuarie să fie un raport bun. Numai că a trebuit să facem şi acest pas înapoi cu incidentul cu deputatul PNL Teodorescu, de ieri”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a apreciat că există toate şansele ca România să aibă un raport MCV bun. „Eu ştiu foarte bine care sunt evaluările pe DNA, pe Înalta Curte, pe DIICOT, pe lupta anticorupţie, Parlamentul era problema. Au rezolvat-o în cea mai mare parte, dar ieri au trebuit să facă şi un pas înapoi, din păcate. De aceea mă gândesc că poate Parlamentul găseşte o soluţie să corecteze incidentul de ieri (n.r. miercuri), dacă a fost un incident şi nu un element de politică de protejare a vreunui prieten”, a arătat preşedintele Băsescu.

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu s-a prezentat miercuri la DNA, unde procurorii l-au anunţat că va fi cercetat penal sub control judiciar în dosarul în care este implicată şi Alina Bica.

Procurorii au impus controlul judiciar în cazul lui Cătălin Teodorescu, după ce Camera Deputaţilor a respins miercuri cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive cu 146 voturi pentru şi 101 împotrivă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI