Gaşca spărgătorilor minori din Şcheia loveşte din nou

> La ultima acţiune a acestora, au fost prinşi în flagrant de jandarmii suceveni > Legislaţia îi salvează de fiecare dată şi le oferă şi mai multă încredere în săvârşirea de acte ilicite

 

 Sunt prinşi, acţiunile lor ilegale sunt probate, dar de fiecare dată scapă nepedepsiţi şi doar cu dosare penale întocmite pe numele lor, pentru care nu răspund, deoarece sunt minori, iar legislaţia în vigoare „îi protejează” în acest sens. Este vorba despre gaşca de spărgători minori alcătuită pe raza localităţii Şcheia, care a dat nenumărate bătăi de cap oamenilor legii până acum şi continuă fără nicio jenă. Ultima dată au fost luaţi în vizor şi de jandarmii suceveni, care i-au surprins în flagrant pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. S-a întâmplat duminică, în jurul orei 14, după ce un echipaj IJJ (Inspectoratului de Jandarmi Judeţean) a observat patru minori care se deplasau în grabă pe strada Traian Vuia, iar la vederea organelor de ordine au devenit agitaţi şi au fugit, ascunzându-se după un autovehicul staţionat. Potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul IJJ Suceava, „avându-se în vedere comportamentul acestora, oamenii legii au pornit în urmărirea lor şi le-au solicitat să prezinte date despre identitatea lor şi motivul prezenţei în zonă”. Astfel au fost identificaţi patru tineri din comuna Şcheia, trei dintre ei de 13 ani, iar unul de 16 ani.

 

Ultima lovitură… la un atelier din oraş

 În timp ce jandarmii discutau cu minorii, în zonă a apărut un bărbat care a relatat jandarmilor faptul că din atelierul său, situat în apropiere, au fost sustrase mai multe unelte. În urma acestei sesizări, au fost demarate verificările specifice, în urma cărora a rezultat faptul că incidentul se datorează chiar găştii din Şcheia. „Cei patru minori au spart un geam al atelierului de reparaţii auto şi au pătruns în incinta acestuia, de unde au sustras tot ce le-a ieşit în cale, printre bunuri numărându-se 2 acumulatori auto, un polizor unghiular, două bormaşini, un ferăstrău circular de mână, un topor, o conductă de frână, o roată de bicicletă, 7 bucşe şi 13 cabluri de diverse mărimi. Pentru a nu fi prinşi cu lucrurile asupra lor, după spargere, autorii au ascuns lucrurile într-o zonă cu vegetaţie uscată din apropiere, cu intenţia de a le transporta ulterior. Din fericire, acestea au fost recuperare în totalitate şi restituite proprietarului, iar cei patru minori au fost predaţi Poliţiei Municipiului Suceava pentru continuarea cercetărilor. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: