Votul în străinătate

MAE doreşte o simplificare a procedurii de completare a formularelor

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) vor propune Biroului Electoral Central (BEC) simplificarea procedurii de completare a declaraţiilor pe propria răspundere de către cetăţenii români care votează peste hotare şi a estimat că, dacă BEC va fi de acord cu soluţia avansată, durata exercitării votului s-ar putea scurta de la o medie de 8-9 minute la circa 2 minute de persoană.
Victor Ponta a făcut anunţul după discuţiile avute ieri cu conducerea MAE, în cadrul cărora s-a făcut o primă analiză privind disfuncţionalităţile înregistrate, în primul tur al alegerilor, la votul din străinătate. „Specialiştii de la Ministerul Afacerilor Externe vor propune mâine (marţi — n.r.), în Biroul Electoral Central, ca acea declaraţie pe proprie răspundere să poată fi descărcată online, completată, şi, în acest fel, cel care vine să voteze doar trebuie să semneze în faţa reprezentantului secţiei de vot” , a declarat ieri premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la MAE împreună cu ministrul de resort, Titus Corlăţean.
Victor Ponta a mai susţinut că guvernul, MAE şi instituţiile guvernamentale vor face tot ceea ce ţine de ele pentru ca, în ziua de 16 noiembrie, să nu mai existe nici măcar un singur cetăţean român care să nu poată să-şi exercite dreptul de vot.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: