În perioada 3-9 noiembrie, a X-a ediţie a Festivalului Şanselor Tale

Ediţia a X-a a Festivalului Şanselor Tale se desfăşoară la Suceava, în perioada 3-9 noiembrie, sub genericul „Educaţie pentru dezvoltare prin muncă şi responsabilitate”. Este un eveniment desfăşurat în fiecare an, la nivel european, în mai mult de 50 de ţări, la Suceava fiind organizat de Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS), împreună cu partenerii. „Scopul festivalului este de a promova, recunoaşte oficial şi implementa conceptul european de «învăţare pe tot parcursul vieţii», prin încurajarea şi celebrarea învăţării la vârsta adultă”, a precizat coordonatorul Anisia Simionov.
Acţiunile ce vor avea loc în cadrul festivalului vizează „educaţia prin muncă şi responsabilitate”. Astfel, la Suceava, Rădăuţi, Dolhasca, Stulpicani, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni vor avea loc campanii de promovare a educaţiei permanente, de colectare de cărţi, de conştientizare, vizite de studiu, evenimente culturale, workshopuri, concursuri şi altele. Un punct aparte din programul festivalului va fi lansarea proiectului de cooperare internaţională „Lerning in prison”, eveniment la care vor participa şi reprezentanţi ai partenerilor din Italia şi Marea Britanie. Proiectul propune dezvoltarea, în rândul specialiştilor care lucrează cu deţinuţii, a unor abilităţi specifice care să sprijine reintegrarea socială a persoanelor aflate în detenţie.
În desfăşurarea festivalului, AREAS are ca parteneri, la această ediţie, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Consiliul Judeţean Suceava, Asociaţia ADRA, Clubul Eco-montan „Origini Verzi” Suceava, Fundaţia Orizonturi Câmpulung Moldovenesc, Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară – ACDC, Asociaţia SEVA, Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri CENRES Suceava, Asociaţia KULT-ART, Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi, Asociaţia KONTRAST Suceava, Asociaţia MULTICARE Suceava, comuna Arbore, Colegiul Naţional Petru Muşat Suceava, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, Asociaţia Raională de Educarea Adulţilor „Prutul de Sus” – AREAP.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI