Au tăcut

Dl Niculai Piticari, din Rădăuți, este un vechi cititor al ziarului nostru. De câteva ori a „îndrăznit” chiar să-și exprime opinii sau să sesizeze lucruri ce i s-au părut anormale și ne-a scris. L-am și publicat. Acum, însă, ne trimite o lungă epistolă intitulată „Doar câteva gânduri referitor la alegeri”. Vă rog să sesizați intenția așa-zis minimală – „doar câteva…” și proporțiile comentariului, care este uriaș pentru ceea ce publicăm noi în general. Este adevărat, totuși, că scrisul dumisale este cam larg, dar tot este prea mult text. Problema-problemelor rămâne însă lizibilitatea scrisului său de mână, greu de descifrat. Or o propoziție în care un cuvânt este indescifrabil devine adeseori ea însăși indescifrabilă.
 

Dumitru TEODORESCU

Omul este însă onest și, la sfârșitul epistolei, adaugă un P.S. „Vă cer scuze. Nu pot scrie altfel, iar calculator nu am”. Noi calculator avem. „Traducător” pentru scrisul dumnealui – nu. Dar dorința de a-i explica domului Piticari de ce nu vede lumina tiparului textul dumisale nu vine numai din situația în care însuși ne-a pus: aceea de a nu-i descifra în unele locuri scrisul. Ci și din aceea că opiniile domniei sale despre candidații la președinție, chiar dacă pe alocuri „mai ale sale” au fost cu siguranță mai prețioase în fața buletinului de vot, când a pus ștampila, decât neauzite, necitite în furtuna asurzitoare de opinii asemenea, lansate din toate direcțiile, prin toate mijloacele, cu toate forțele, de către toată lumea. Mai puțin din partea candidaților, care n-au spus mai nimic în toată campania despre ce vor face dacă vor fi aleși. Au preferat să tacă, poate și din convingerea că nimeni nu-i ascultă. Deci au tăcut, încât electoratul a avut cu siguranță grea misiune în a opta pentru unul sau altul. Sau, mă rog, grea misiune pentru care chiar s-au străduit să iasă ieri din casă pe o vreme minunată, deși cam răcoroasă, lucru bun căci judecata a fost „la rece”. Și să voteze, dobândindu-și legitimitatea de a critica sau lăuda mai târziu. Ceilalți…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI