La Spitalul Județean Suceava

Noul angiograf va fi folosit “în tandem” cu cel existent la Centrul ARES

Angiograful care va intra în dotarea Spitalului Județean Suceava din 2015 ar putea fi folosit pentru tratarea sindroamelor coronariene acute, dar numai dacă acestea vor face obiectul temei de cercetare pe care spitalul o va desfășura în cadrul contractului încheiat cu Academia de Științe, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Tiberius Brădățan.
 

El a precizat că până la sfârșitul acestei luni va fi încheiat contractul cu Academia de Științe Medicale, pe o perioadă de cinci ani, urmând să fie stabilită o temă de cercetare comună, din cele cinci propuse. După perioada de cercetare, angiograful va intra în proprietatea spitalului. Directorul medical a explicat că apariția noului angiograf nu exclude funcționarea în continuare a celui aflat în dotarea centrului ARES, aflat în incinta spitalului, care va funcționa “în tandem” cu cel nou. El a mai spus că, până acum, intervențiile în infarctul acut realizate cu ajutorul angiografului de la ARES, care au salvat multe vieți, au fost susținute financiar de Primăria Suceava și Consiliul Județean, dar cele peste 400 de coronografii realizate acolo “ne permit includerea în Programul Național de Infarct, care va însemna finanțare de la Casa de Asigurări de Sănătate, prin spital, de la 1 ianuarie viitor. Reamintim că angiograful va fi achiziționat printr-un proiect european, pe baza unui parteneriat încheiat între Spitalul Județean și Academia de Științe Medicale. Este vorba de un proiect național prin care vor fi achiziționate 20 de angiografe. Noul angiograf este extrem de performant și permite vizualizarea circulației sanguine la nivel de vas capilar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: