Gheorghe Lazăr vorbește la superlativ despre activitatea IȘJ și a școlilor în anul școlar trecut:

„Diversitate, responsabilitate, corectitudine, atitudine pozitivă și toleranță”

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a declarat, ieri, la finalul prezentării raportului de activitate din anul școlar trecut, în cadrul reuniunii manageriale cu directorii de școli, că activitatea Inspectoratului și a unităților de învățământ s-a caracterizat prin „diversitate, responsabilitate, corectitudine, atitudine pozitivă și toleranță”. În ce privește aspectele negative, el a precizat că „au fost identificate și soluționate, în mare parte”.
 

Gheorghe Lazăr

Inspectorul general a precizat că raportul „evidențiază sintetic cele mai importante aspecte din activitatea Inspectoratului Școlar al Județului Suceava și a celor 813 unități școlare de stat și 20 unități particulare din rețeaua județului, reflectând cele mai importante rezultate pe domenii de management instituțional, obținute în anul 2013-2014”. După prezentarea raportului de activitate, inspectorul general adjunct Gabriela Scutaru a vorbit despre priorități, direcții de acțiune și măsuri concrete în anul școlar 2014-2015. Ea a precizat cu privire la inspecțiile școlare că ele vor viza, în continuare, în mod special, cadrele didactice debutante și pe cele care predau discipline de la examenele naționale, specificând că au intervenit și câteva elemente de noutate. „Vom continua anumite controale la clasa pregătitoare, iar dacă anul trecut au fost inspecții în mediul rural, în acest an școlar se vor desfășura în școli din mediul urban” a declarat Gabriela Scutaru. La capitolul „Control și asigurarea calității”, prof. Scutaru a precizat că anul acesta vor intra în evaluare periodică 58 de unități școlare din județ, din care 46 vor fi evaluate de ARACIP, cu bani din proiecte europene, iar 12 la propunerea Ministerului Educației, pe banii acestuia. În această privință, rolul IȘJ va fi să organizeze întâlniri de lucru pe zone, la care vor fi invitați directorii și coordonatorii școlilor implicate. Tot cu titlu de noutate, prof. Gabriela Scutaru a amintit de proiectul “Acces la succes”, prin care se va oferi un program suplimentar de pregătire pentru elevii pe care-i așteaptă evaluarea națională și bacalaureatul – 2050 de elevi de clasa a VIII-a și tot atâția de la liceu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: