Piețele agroalimentare din Suceava rămân nemodernizate până la sosirea banilor europeni

> În septembrie anul trecut, Primăria trebuia să țină licitație pentru modernizarea Pieței agroalimentare centrale, însă, deși a fost disponibilă suma de 1 milion de lei, proiectul nu s-a mai concretizat > Acum municipalitatea pregătește documentația pentru accesarea unei finanțări europene în vederea modernizării Pieței agroalimentare Burdujeni
 

Modernizarea și acoperirea Pieței agroalimentare din Burdujeni ar putea fi operate cu fonduri europene, a informat ieri, într-o conferință de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Anul trecut, edilul-șef preciza că municipalitatea și-a propus să modernizeze toate piețele agroalimentare, însă inițiativa bate pasul pe loc din cauza încasărilor slabe ale Direcției Administrației Piețelor. Valoarea totală a investiției din Burdujeni este de circa 2,53 de milioane de lei, lucrările se vor întinde pe durata a doi ani, însă Lungu vrea ca, înainte de lansarea efectivă a sesiunilor de depunere a proiectelor în cadrul axelor de finanțare europeană, Primăria să aibă pregătite studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. „În prima fază, piața va fi acoperită, după care va fi închisă pe structuri cu geamuri, astfel încât să fie condiții civilizate de vânzare a produselor. Noi sperăm ca această investiție să o realizăm cu fonduri europene, însă mai întâi vom aproba indicatorii tehnico-economici, astfel ca, atunci când vom depune proiectul, să avem tot ce ne trebuie” relevă Ion Lungu. Indicatorii tehnico-economici ai investiției urmează să fie aprobați în ședința ordinară lunară de la finele lui octombrie. Primăria Suceava își planificase să organizeze, în luna septembrie a anului trecut, licitație pentru modernizarea Pieței agroalimentare centrale. Proiectul nu s-a mai concretizat chiar dacă, în bugetul pe anul 2013, în acest scop a fost disponibilă suma de 1 milion de lei, bani care trebuiau să fie cheltuiți pentru înlocuirea acoperișului, modernizările din interiorul pieței, precum și pentru amenajarea unui sistem de încălzire a spațiilor în cauză. „Vom împărți piața în două, în sistem modular, astfel încât, atunci când este frig și nu sunt comercianți mulți, să dăm căldură doar într-un singur spațiu” spunea la acea dată Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: