În municipiul Suceava

Apă caldă de astăzi dimineață și încălzire, la cerere, de joi noaptea

> „Dacă plățile nu se fac în fluxul convenit inițial cu domnul primar Ion Lungu și cu cei de la Termica, nu există garanția că vom avea toată iarna apă caldă și căldură” avertizează Vasile Ilie, directorul general al Bioenergy
Locuitorii municipiului Suceava vor avea apă caldă la robinete începând de joi dimineață. Anunțul este făcut de directorul general al producătorului de energie termică Bioenergy, care a precizat ieri că, în ciuda faptului că suma datorată de transportatorul Termica nu a fost achitată, așa cum s-a convenit, conducerea Bioenergy a hotărât să repornească centrala pe biomasă.
 

Bioenergy

Mai mult, arată Vasile Ilie, Primăria nu dat niciun ban la Bioenergy. „Toate eforturile pe care le-a făcut Primăria în 20 de zile ale lunii octombrie, împreună cu Termica, s-au concretizat într-un milion de lei, față de 16 milioane de lei datorii” precizează responsabilul Bioenergy. Vasile Ilie subliniază că, în urma negocierilor dintre reprezentanții Bioenergy, acționarului Adrem Invest și prefectului Florin Sinescu, pe de o parte, și conducerea Holzindustrie Schweighofer, de cealaltă parte, acest din urmă furnizor a consimțit, „pe cuvânt de onoare”, să ridice sechestrul de pe o parte din masa lemnoasă din depozitul din Lunca Sucevei, însă doar cu angajamentul că plata combustibilului va fi făcută eșalonat. Vasile Ilie a reliefat că biomasa pusă la dispoziție ajunge, inclusiv în cazul funcționarii în regim de încălzire, pentru o perioadă de doar cel mult 20 de zile. Întrucât centrala intră în parametrii optimi în circa 16 ore de la pornire, directorul general al Bioenergy susține că, la solicitarea Termica și a asociațiilor de proprietari, caloriferele sucevenilor ar putea fi încălzite începând de joi seara. „Dacă plățile nu se fac în fluxul convenit inițial cu dl primar Ion Lungu și cu cei de la Termica, nu există garanția că vom avea toată iarna apă caldă și căldură. Aceasta pentru că acționarii noștri nu pot să se tot împrumute din bancă și să garanteze apa caldă și încălzirea din municipiul Suceava. De aceea, sperăm și în înțelegerea celor care beneficiază de apă caldă și căldură. Sper ca primarul și Consiliul Local, proprietarii Termica, să facă toate eforturile, împreună cu această societate, astfel încât să se achite de îndatorirea contractuală” a explicat Vasile Ilie, cerându-și scuze, pentru disconfortul creat, de la sucevenii cu plata la zi. Bioenergy a oprit centrala în cognenerare pe biomasă pe 7 octombrie, anunțul fiind făcut, în Suceava, de Adrian Bodea, președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Adrem Invest. Primarul Ion Lungu afirma, marți, că, printr-o adresă, producătorul de energie termică Bioenergy înștiințase Primăria Suceava că, pentru reluarea furnizării apei calde, până vineri, în conturile societății ar trebui să intre 4,2 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: