Se vor împăduri 32 ha de teren degradat la Bălăceana

Președintele Administrației Fondului de Mediu (AFM), Adrian Gearâp, a semnat, sâmbătă, la Primăria Bălăceana, contractul privind împădurirea a 32 de hectare de terenuri agricole degradate, valoarea proiectului de mediu fiind de peste un milion de lei. Gearâp a spus că finanțarea acestui proiect se face integral de la AFM.
 

Primarul comunei, Nichita Babor, a declarat că este o a doua etapă de împăduri în această zonă, după proiectul din 2010, când au fost împădurite alte 50 de hectare. Președintele AFM a precizat că în județul Suceava se derulează 13 proiecte de mediu, în valoare totală de 50 de milioane de lei, șapte vizând apă-canalizare, patru spații verzi și câte unul de împăduriri și gestiunea deșeurilor. Totodată, Gearâp a spus că un contract similar de împădurire, de peste un milion de lei, se va semna în viitorul apropiat și în comuna Horodnic. Președintele AFM a arătat că la programele pe 2012-2016 s-au efectuat deja plăți în valoare de 8 milioane de lei, iar pentru acest an sunt programate plăți în valoare de peste 18 milioane lei. Prezent la Bălăceana, președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a subliniat importanța acțiunilor de împădurire în general, și în județul Suceava în special. „Crește suprafața împădurită. Important pentru zonă este să împădurim, pentru că am exploatat multă masă lemnoasă în județ. În contextul schimbărilor climatice e foarte importantă împădurirea, pentru a crea perdele forestiere și un factor de absorbție”, a spus Nechifor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI