PSD Suceava 2020

Șireturi

Sunt în competiție, acerbă competiție. Și-au pus măști ori au încuviințat să li se pună, iar ei se străduiesc să și le potrivească, așa încât să-i vedem mai bine cu ele pe chipuri. Ce se vede? Printre altele, că imaginile lor, construite/ticluite dintr-o sumedenie de informații, adevărat bombardament asupra celor care chiar se străduiesc să le capteze întrucâtva, conversează cu imaginarul individual al unuia ori altuia, parte din acestea conturate, poate, și din informațiile binișor țintite, care din zvonuri.
 

L.D. CLEMENT

Deunăzi, într-un vagon necompartimentat, se detașează, peste vocile școlarilor și studenților navetiști, trei ale unor inși copți binișor ca vârstă. Fără a părea hotărâți, se întrebă „cu cine să meargă mai departe” și se afișează în gura mare ca reținând de pe afișe (și chiar decodificând din sensurile lor) că „toți îs la costume de miri (gata a se însoți cu țara?! – n.n.), dar numai unul în cămeșă”. Va vrea să spună cum că-i pus pe treabă? zice o voce, iar ceilalți n-au răspuns. Ca (o) replică, altă voce lansează altă întrebare fără răspuns: Dar de „asistentă” ce părere…? Au chicotit un pic, fără să ia așadar vreo decizie. Tac un minut iar după, ca și cum s-ar fi sforțat să-și adune gândurile, unul, gata să se impună ca fiind insul cu nivelul politic cel mai ridicat dintre câți sunt înlătură un candidat. „Sigur nu-l votez!” mărturisește cu voce ridicată – ba nu, declară! –, iar un sfert de vagon (chiar și cei mai mititei dintre elevi) întoarce capetele, sperând să priceapă de ce. „Cum de ce?!” răspunde el întrebării încă nepuse și continuă cu aer iluminant: „Păi ăsta o să ne pună la muncă de nu ne-om mai putea apleca să ne încheiem la șireturi!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: