PSD Suceava 2020

În prima lună de la declanșarea „vânătorii“

Primăria Suceava și-a făcut norma la capturarea câinilor vagabonzi de pe străzi

> „Recolta” este de 250 de maidanezi, în total, până la finele anului, operatorul asociat al executivului urmând a duce în adăposturile din Lunca Sucevei 1.000 de câini fără stăpân
 

La o lună de la declanșarea campaniei de capturare, numărul de câini fără stăpân de pe străzile și de printre blocurile din municipiul Suceava a început să se diminueze. Acțiunea a demarat în preajma începerii noului an școlar, cu prinderea câinilor care își făceau veacul pe lângă unitățile de învățământ, și a continuat cu eliminarea din peisajul urban – cu prioritate la solicitarea cetățenilor –, a animalelor agresive și a celor de talie mare. Deocamdată, Ion Lungu, șeful municipalității, se declară mulțumit de prestația echipelor mixte ale Primăriei și firmei specializate în capturare, mai ales că semnalele de la cetățeni au fost pe măsură. Astfel, în primele 30 de zile, adunați și transportați în cele de două adăposturi de pe malul râului Suceava au fost peste 250 de maidanezi, număr care corespunde angajamentului operatorului asociat al administrației locale. „Am trecut de prima lună, în care s-au strâns peste 250 de câini fără stăpân. Este de apreciat că mulți dintre sucevenii cu care mă întâlnesc îmi spun că, parcă, pe străzi sunt mai puțini câini. Sperăm că așa se resimte, iar dacă până la sfârșitul anului acesta vom aduna 1.000 de câini, dintre cei mari și periculoși, și îi vom duce în adăposturi, acesta este un lucru bun” a declarat Ion Lungu. La începutul lunii septembrie, Primăria Suceava a semnat contractul de asociere cu Diasil Service, operator care, în cooperare cu Serviciul de ecarisaj din cadrul Direcției de Ecologizare, se va ocupa de capturarea și transportarea câinilor fără stăpân în adăposturile din Lunca Sucevei. Noul operator va captura minimum 250 de animale pe lună, iar la prinderea maidanezilor se vor folosi crose speciale cu tije din aluminiu și buclă la capăt, tratarea brutala a câinilor fiind interzisă. Câinii foarte agresivi sau suspecți de turbare pot fi imobilizați cu ajutorul armelor cu săgeată care utilizează gaz carbonic comprimat sau cu cartușe pentru propulsarea seringilor cu substanțe tranchilizante. În municipiul Suceava se spune că hoinăresc pe străzi și printre blocuri circa 1.500 de câini fără stăpân.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: