PSD Suceava 2020

Boala limbii albastre a ajuns și la Drăgoiești

După ce la începutul lunii octombrie în comuna suceveană Ostra a fost identificată o bovină cu boala limbii albastre, iar la scurt timp animalul a murit, prezența acestei maladii a fost confirmată și la o vacă dintr-o gospodărie din comuna Drăgoiești, situată în apropierea municipiului Suceava.
 

Potrivit prefectului Florin Sinescu, a fost confirmat un focar de boala limbii albastre în comuna Drăgoiești, într-o gospodărie din satul Corlata. „Suspiciunea a fost confirmată la Laboratorul din Suceava, dar urmează să fie certificată de Laboratorul central” a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Sinescu a transmis că s-a stabilit o zonă de control pe o rază de 20 de kilometri în jurul focarului, fiind interzisă organizarea de târguri de animale. Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în data de 22 august, în județul Buzău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: