PSD Suceava 2020

Acțiune ca în filme derulată de polițiști pentru o captură impresionantă de țigări de contrabandă

> Urmăriri în viteză pe drumurile publice > Interpuneri de mașini între urmăriți și urmăritori, terminate cu focuri de armă > Peste 35.000 de pachete de țigări au ajuns până la urmă pe mâna polițiștilor
 

O acțiune cum doar în filmele de la Hollywood poți vedea a fost derulată în toiul nopții de duminică spre luni de polițiștii suceveni, în vederea capturării unui important transport de țigări de contrabandă care urma să ajungă pe piața neagră. Din datele obținute de la Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, totul a început în jurul orei 2.30, după ce lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Fundu Moldovei și din cadrul Postului de Poliție Breaza „au obținut date și informații din care rezulta faptul că dinspre comuna Izvoarele Sucevei urma să vină un autovehicul încărcat cu țigări de contrabandă”. În baza acestor informații, agenții de poliție s-au pus pe așteptat și au procedat la interceptarea vehiculului pe DJ 175, pe raza localității Fundu Moldovei, pe direcția înspre Câmpulung Moldovenesc. Nu au avut prea mult de așteptat, pentru că informațiile primite s-au dovedit a fi reale, iar mașina bănuită și-a făcut apariția la orizont. În acel moment, oamenii legii au pornit semnalele luminoase, efectuând semnal regulamentar de oprire pentru autoutilitara vizată. Doar că șoferul acesteia nu s-a conformat și, mai mult, a apăsat cât a putut de tare pedala de accelerație. Imediat, organele de ordine au trecut la urmărirea vehiculului, iar pentru că autoutilitara rula cu o viteză amețitoare, polițiștii au efectuat șase focuri de armă – patru de somație și două spre autoutilitară. Ca și cum tot ce se petrecuseră până atunci nu ar fi fost de ajuns, în timpul urmăririi, un alt autoturism a pătruns pe drum și s-a interpus între autoutilitară și autospeciala de poliție, efectuând manevre de blocare în trafic, pentru ca mașina încărcată cu țigări să se facă nevăzută. Agenții de poliție nu s-au lăsat și au continuat urmărirea, intrând pe DN 17, în direcția Pojorâta – Vatra Dornei, și efectuând alte două focuri asupra autovehiculului care s-a interpus în urmărire, conducătorul acestuia refuzând să oprească. „Având în vedere această situație, au fost alertate echipajele de poliție arondate Poliției municipiului Vatra Dornei. Ulterior, autoturismul care s-a interpus în urmărire a fost localizat, iar șoferul acestuia identificat în persoana unui tânăr de 25 ani, domiciliat în comuna Moldova Sulița și cu reședință în municipiul Vatra Dornei”. La puțin timp după aceea, autoutilitara a fost și ea găsită într-o parcare de la intrarea în satul Valea Putnei, comuna Pojorâta. Odată identificat, vehiculul a fost transportat la sediul poliției din Câmpulung Moldovenesc unde, în urma verificărilor, în interior au fost numărate 67 de baxuri de țigări de proveniență extracomunitară, valoarea aproximativă a țigaretelor de contrabandă, ridicate în vederea confiscării, fiind de 355.000 lei. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, ulterior cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și dispunerea măsurilor procedurale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: